2012. április 15.

DIÓS, NARANCSOS RÉPATORTA



Ígérem egy darabig nem készítek répásat, végre elfogyott a készlet. Ez most a répa utolsó felvonása. Valami édeset szerettem volna , ezért készítettem répatortát. Sokat gondolkoztam milyen legyen, nézegettem recepteket végül NoSalty és Tortafüggő Marisz megihlettek, és elkészítettem.

 

Hozzávalók



30 dkg sárgarépa
15 dkg liszt
15 dkg rétesliszt
15 dkg cukor(nyírfa)
1,5 dl olaj
1 narancs leve és reszelt héja
3 db. tojás
1 k.k. vanília kivonat
10 dkg dió
1 k.k sütőpor
1 k.k szódabikarbóna




Elkészítés



A tojások sárgáját kikevertem a cukorral, olajjal, vaníliával és reszelt narancshéjjal. A fehérjét külön kemény habbá vertem. ( közben kifejlesztettem, hogy  a tojásokat egészben teszem hozzá, csak sokáig kell verni elektromos habverővel). A liszteket összekevertem a sütőporral és szódabikarbónával és a cukros sárgájához adtam, majd a reszelt répát, a durvára vágott pirított diót, a narancs levét és végül a a fehérje habbal összeforgattam. Lehet csokit is beletenni, de most szerettem volna, hogy szép színe legyen. Kilisztezett kerek kb.22 cm -es formába tettem és 180 fokon 40 perc alatt készre sütöttem.
A reszelt sárgarépát jól kifacsartam, hogy a leve ne áztassa el a tésztát.
Készítettem hozzá krémet mascarponét tejszínhabbal, kevés vaníliás cukorral, reszelt narancshéjjal és narancslével ízesítve összekevertem és ezzel vontam be a tortát, friss narancsot kínálva mellé.
Mikor a formába öntöttem a masszát elég ragacsos és nem igazán bizalomgerjesztő állagú, de a végeredmény magáért beszélt, egészben le sem tudtam fényképezni.




2 megjegyzés:

  1. Nagyon finoooom:) és tényleg gyorsan fogy... :)
    Köszi a receptet, Janka!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen! Boldog vagyok, hogy hasznodra volt:-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...