2012. június 4.

CSIRKEMELL CSÍKOK CHEDDAR SAJTMÁRTÁSBAN SÜTVE, JUHTÚRÓS PARÁZSBURGONYÁVAL



Ez a recept, megint kapkodós hétköznapokra tökéletes. 25 percet vesz el az elkészítése az életünkből, ami nem mondható soknak egy ilyen fincsi étel elkészítésére.

Hozzávalók
4 adag

1 nagyobb kicsontozott csirkemell (v. 2 kicsi)
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
10 dkg füstölt sajt
15 dkg cheddar sajt
4 gerezd fokhagyma
80 dkg parázsburgonya
2 cs. petrezselyem
1 cs snidling
só, bors
olíva
1 k.k. csirkefűszer
5 dkg juhtúró

Elkészítés

A mellet vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk és meghintjük a csirke fűszerkeverékkel. kevés olajon hírtelen megsültjük. Közben az apró újburgonyát megmossuk és héjával együtt, egy nagy serpenyőbe öntjük. Adunk hozzá 1/2 dl olívát ás ugyanannyi vizet, sózzuk, a fokhagymát rászeleteljük és mikor már nagyon serceg lefedjük, a lángot kisebbre vesszük, és 15 percig hagyjuk puhulni. Amikor puha, rászórjuk az egyik cs. petrust felaprítva, a lángot nagyra vesszük és a juhtúrót is hozzákeverjük. Érdemes a juhtúrót tejföllel elkeverni, hogy ne legyen száraz a burgonya. 1-2 perc pirítgatás és kész is. Mikor elzártuk a tüzet a snidling nagy részét is hozzáadjuk és szűz olívával meglocsoljuk.
A megsütött csirkéket egy tálra félretesszük. Abba a serpenyőben, amiben a csirkét sütöttük öntünk  pici fehér bort, hogy feloldja a sütés maradványait, majd 2 dl tejszínt, mikor forr hozzáadjuk a lereszelt sajtokat, kevés borsot, egy cs. sót, pici oregánót. Folyton kevergetve, hagyjuk forrni, és picit besűrűsödni. A húsokat tegyük vissza a tejszínes serpenyőbe és 2-3 percig hagyjuk együtt rotyogni,a maradék petrezselymet és snidlinget a legvégén adjuk hozzá. Reszelt sajttal megpúpozva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...