2012. július 8.

FEHÉR CSOKOLÁDÉS CSERESZNYÉS LEPÉNY


Itt tobzódom még mindig a cseresznyében és a meggyben, de nem lehet az összesből lekvárt főzni. Ez a lepény is hirtelen elhatározásból készült. Bevallom nekem kicsit túl édes lett, de ez csak nekem okozott problémát, senki más nem vett erről tudomást, csak furán néztek rám, hogy nekem mi is a bajom!

Hozzávalók

25 dkg liszt
1 tojás sárgája
12 dkg vaj
2 ek hideg víz
1ek. cukor( nálam nyírfa)

4 tojás fehérje
3 tojás sárgája
3 ek. cukor
3 ek. tejföl
2 ek. liszt
1 kk. vanília

70 dkg cseresznye
4 ek cukor
1/2 citrom leve
6 db szegfűszeg
10 dkg fehér csoki + 10 dkg a tetejére
5 dkg pirított, szeletelt mandula
gríz

Elkészítés

1 sárgából a lisztből, vajból és cukorból gyúrjunk gyorsan tésztát, kevés hideg vízzel lazítsuk.1 nagyobb kb. 26 cm- es formát vajazzunk és lisztezzünk ki, és  nyomkodjuk bele a tésztát. 170 fokos sütőben süssük addig, amíg a szélei barnulni kezdenek. Ez kb. 15 perc.
A cseresznyét magozzuk ki, tegyük egy lábasba és a cukorral, szegfűszeggel és citromlével főzzük pár percig, hogy alaposan engedjen levet.( nem kell túlfőzni, csak addig, hogy engedjen levet, de ne az összeset!)
A tojások fehérjét verjük kemény habbá és tegyük félre. A sárgáját szintén keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tejfölt és a lisztet is, ízesítsük kevés vanília kivonattal.
A félig megsütött tésztát vékonyan hintsük meg grízzel, majd borítsuk rá a lecsepegtetett cseresznyét, tördeljünk rá fehér csoki darabokat, szórjuk meg, kevés pirított mandulával, majd öntsük rá a tejfölös masszát. Tegyük vissza a sütőbe és bő fél óra alatt készre sütjük. Mikor kihűlt a sütemény, olvasszuk meg a csokoládé másik felét és locsoljuk a tetejére.
Ami hiányzott róla, hogy elfelejtettem a pirított mandulából a tetejére szórni. Azt ne felejtsétek el, mert úgy lesz az igazi!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...