2012. július 12.

MUSTÁROS TARJA FASZÉNEN SÜTVE PARMEZÁNOS, SNIDLINGES PÜRÉVEL


Tegnap volt négy hónapja, hogy írom ezt a kis blogot. Ezért nem hagyhattam ki, hogy bejegyzést írjak. Először is szeretném megköszönni nektek a bizalmat. Egyre többen látogattok meg, és a látogatók nagy része visszatérő vendég. Még mindig felfoghatatlan számomra, hogy a rengeteg jobbnál jobb blog között, hogyan lehet rábukkanni, erre a kis fiatal jövevényre. A lényeg, nagyon köszönöm nektek!
Egy roppant egyszerű és nagyon finom kaját osztok meg veletek. Annyira friss, hogy az íze még a számban van.

Hozzávalók

4 nagy szelet tarja
1 ek dijoni mustár
2 kk. erős Pista
1 ek majoránna
3 gerezd fokhagyma
1 kk bors
12 db koktél paradicsom
70 dkg burgonya
10 dkg vaj
1 dl tejszín
1 cs snidling
5 dkg parmesan

 Elkészítés

A tarjákat a szélén vagdossuk be és alaposan klopfoljuk ki. Kenjük be mustárral, Pistával, reszelt fokhagymával és szórjunk rá majoránnát bőséggel. Hagyjuk állni 1-2 órát legalább. Készíthetünk többet is, akkor a pácolt húst öntsük le légmentesen olajjal és a hűtőben napokig eláll. Azért jó elvékonyítani a húst, mert pillanatok alatt átsül, és puha, omlós lesz..
A burgonyát sós vízben főzzük meg, majd pürésítsük, a vajjal és tejszínnel keverjük krémesre. Reszeljük bele a parmezánt, picit borsozzuk. A snidlinget is bele lehet keverni, de én most csak a tetejére szórtam.
A faszén, mikor jól parázslik, akkor alkalmas a húsok sütésére. Sütés közben sózzuk, borsozzuk, 3-4 perc oldalanként és kész is. Közben a paradicsomokat kenjük be olívával és helyezzük a rácsra. Én a szárát rajta hagytam, mert így egyszerűbb forgatni és fogyasztani is, sőt még jól is mutat. A paradicsomoknak elég 2 perc a forró parázson.
Nagyon fínom volt,
remélem nektek is ízleni fog.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...