2012. augusztus 13.

CUKKINI KRÉMLEVES


A cukkinik támadásának sosem lesz vége!!! Egyszerűen már rá sem bírok nézni. Hegyekben állnak a feldolgozásra váró  alanyok. Teller- cake adta az ötletet, hogy náluk a levesnek  nagy sikere van. Receptet sajnos nem mellékelt, de rögtönöztem egyet. Roppant egyszerű és gyors elkészíteni, megtartjuk.

Hozzávalók

1 cukkini
2 burgonya
3 babérlevél
2 zeller zöldje
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
só, bors
picike chilli
1 kk majoránna
2 dl tejföl
1 húsleveskocka
víz
1 kk keményítő (elhagyható)
olíva
mandula és snidling a díszítéshez


Elkészítés

A hagymát aprítjuk és kevés olíván megfuttatjuk. A cukkinit és a burgonyát kockákra vágjuk ( a burgonyát apróra, hogy egyszerre puhuljon a cukkinivel) és az üveges hagymához adjuk. Ízesítjük sóval, borssal, majoránnával, babérral és a zeller és petrezselyem zöldjével. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, a kockát beledobjuk és forraljuk 10-15 percig, majd leturmixoljuk.  A tejfölt elkeverjük a keményítővel és a leveshez adjuk, majd újra összeforraljuk. A keményítő elhagyható, de én szeretem, mert nagyon szép fénye lesz az ételnek tőle. Pici chillit is adtam hozzá, hogy pikánsabb legyen, aki nem szereti hagyja ki.
Pirított mandulával és apró snidlinggel hintettem a tetejét és meglocsoltam kevés extra szűz olívával. A krémleveseket szeretem valami ropogóssal kiegészíteni, mandula volt kéznél, de levesgyöngy is teljesen jó hozzá.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! :-P Ha érdekel a dolog, szívesen elküldöm e-mailbe az én verziómat is, hátha kedvet kapsz még hozzá. Pláne ha ennyi cukkinid van még... :-D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon megköszönöm, ha átküldöd a te verziódat, minden cukkinis recept jól jön:))) kovacsjanka17@gmail.com ide is küldheted, vagy a megjegyzéseknél is elfér, ahogy neked kényelmesebb.Ezer köszönet:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...