2012. augusztus 18.

PADLIZSÁNNAL RAKOTT CSIRKE


Nagyon szeretjük ezt az ételt, de gyakran nem kerül rá sor, mert tovább tart mint fél óra az elkészítése. Ezért ritkán szánom rá magam, viszont annál nagyobb az öröm, ha elkészül. Most a padlizsánok és a paradicsomok is érnek, de szerencsére nem olyan iramban, mint a cukkini. Millió formában készíthető és én imádom. A padlizsánkrémet semmi sem veri, nálam az a csúcs, megunhatatlan, viszont így megsütve is csuda jó:)

Hozzávalók

1/2 kg csirkemell szeletelve
2 db padlizsán
2 v.hagyma
10 db paradicsom
6 krumpli
2 zöld paprika
4 gerezd fokhagyma
1 hámozott paradicsom konzerv
só, bors
chilli, oregánó, friss rozmaring
olíva olaj


Elkészítés

A felszeletelt csirkét sózzuk, borsozzuk, oregánóval szórjuk meg és hirtelen süssük meg, majdnem készre. A padlizsánokat hosszában szeleteljük sóval, borssal ízesítsük és szintén süssük kevés olíván, hogy kapjanak egy kis színt. A paradicsomokat vastag karikára, a burgonyákat vékony karikákra vágjuk. A hagymát apró kockákra.
Egy sütőtálba leteszünk egy réteg padlizsánt, egy réteg burgonyát, egy réteg paradicsomot és egy réteg csirkét. A burgonyákat sózzuk meg. Megszórjuk a hagymával és oregánóval és reszelt fokhagymával és addig rétegezzük, amíg van alapanyagunk. A legtetején padlizsánnal zárjuk. A darabolt, hámozott paradicsomot sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá reszelt fokhagymát, friss rozmaringot és oregánót és nyakon öntjük vele a rétegezett alapanyagokat. Szűz olívával kicsit meglocsoljuk és 200 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Nagyon finom még, ha olívabogyót is adunk hozzá, a tetejére pedig feta sajtot morzsolunk.Én most egyszerűbben készítettem, de így is tökéletes fogás.


4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...