2012. szeptember 11.

CUKKINI TORTÁCSKÁK SOK SOK PARADICSOMMAL, OLÍVÁS BURGONYÁVAL


Kaptam egy kis kritikát, hogy elég egyszerű dolgokat írok a blogon. Lehet, hogy így van, de ez volt a blogom lényege, hogy gyorsan, egyszerűen elkészíthető ételek receptjeit osszam meg veletek. A mai világban kevés embernek van ideje több órát szánni az ebéd, majd a vacsora elkészítésére. Továbbra is szeretném tartani magam a jó alapanyagból gyorsan, finomat elvemhez. Természetesen becsúszik néha egy-két babrásabb mutatvány is, szerintem ez az étel is az, de nem ez a fő csapásirány.

Még mindig a paradicsom és a cukkini a főszereplő. Bevallom a cukkinire már ráuntam, de a paradicsomoktól egyre lelkesebb vagyok. Gondolom közrejátszik ebben az is, hogy legalább 15 féle terem a kertben és annyira ízletesek és változatosak egytől egyig, hogy képtelenség betelni velük.
Ebbe az ételbe sikerült becsempésznem több formájában is. Megérte a ráfordított időt.

Hozzávalók
12 db

1 szép nagy cukkini vagy 2 kisebb
50 dkg sertés-marha darált hús
15 dkg cheddar sajt
5-6 szép érett nagy paradicsom
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek worcester
só, bors
kakukkfű
1/2 kk chili
1 kk rozmaring
1/2 kk oregánó

Elkészítés


A cukkinit 1 cm vastag karikákra szeleteljük, sózzuk és borsozzuk, majd legalább 1/2 órát állni hagyjuk.
A húst bekeverjük sóval, borssal,oregánóval, kakukkfűvel, rozmaringgal,worcester szósszal, pici chilivel a reszelt fokhagymával és a nagyon apróra szeletelt vöröshagymával. Amikor sikerült alaposan összedolgoznunk az összetevőket, akkor egy hatalmas, húsos és zamatos paradicsomot vágjunk apró kockákra és óvatosan keverjük a húshoz, és készítsünk belőle lapos, kerek pogácsákat. Kevés forró olíván süssük ki a húspogácsákat és a sóban alaposan kiázott cukkini korongokat is.
Egy hőálló tálba tegyünk pici olívát, és kezdjük el egymás mellé pakolni a kisütött cukkiniket. Egy cukkini karikára tegyünk egy húspogácsát, a pogácsára egy vastag szelet paradicsomot, majd megint egy cukkinit, a tetejét pedig borítsuk be reszelt sajttal. Előmelegített 200 fokos sütőben pirítsuk meg 10-15 perc alatt.

Olívás burgonyával, tarka borsos paradicsomsalátával és természetesen chilis paradicsom csatnival kínáljuk. Az előző bejegyzésekben olvashatók a receptek, kattints a linkekre.

Szerintem nagyon izgalmas ízkavalkád született, tényleg megérte elkészíteni :)




4 megjegyzés:

  1. Engem lenyűgöz, hogy olyan alapanyagokból kombinálsz össze egyszerű ételeket, amelyektől elsőre elriadnék, aztán elolvasva mégis belevágnék. Ne add fel ezt a vonalat, én imádom! :)))

    VálaszTörlés
  2. Annyira kedves vagy:) Nagyon szépen köszönöm a biztatást!!!

    VálaszTörlés
  3. Én legalább egy órája nézegetem az " egyszerű" ételeidet, és csak gratulálni tudok hozzá! Pont az a jó benne, hogy egyszerű, hétköznapi....de mégis különlegesen finom .... További jó sütés-főzést kívánok ! :-)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Mariann! Nagyon köszönöm kedves szavaidat. Igyekszem majd az "egyszerűségre" a továbbiakban is :))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...