2013. január 28.

TEJSZÍNES KUKORICALEVES KAPORRAL ÉS FÜSTÖLT LAZACCAL


Ez a finomságos leves nem nagy újdonság, de mi nagyon szeretjük. Roppant gyorsan elkészíthető, 15 perc és már tálalhatjuk. Az Áldottjóember hisztizik a füstölt lazac miatt, ezért az ő tányérjába csilipehellyel és rengeteg kaporral került, mi a lánnyal a lazacos verzióra esküszünk.

Hozzávalók

50 dkg fagyasztott kukorica
1 kisebb vöröshagyma
3 dl habtejszín
1 dl száraz fehérbor
kb. 1 liter víz
bors
Cayen bors
kapor
2 ek olíva
1 kanál keményítő (elhagyható)
10 dkg füstölt lazac


Elkészítés

A megtisztított és apró kockákra vágott hagymát az olíván megfonnyasztjuk. Rátesszük a kukoricát és pár percig együtt dinszteljük. Felöntjük vízzel, annyival, hogy bőséggel ellepje. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük a kukoricát. Nem kell szétfőzni, hogy legyen mit harapni! A tejszínt elkeverjük a keményítővel és felöntjük vele a levest, majd a borral. Alaposan kiforraljuk.
Aki nem akar keményítőt tenni bele, vegye ki a kukorica egy részét és turmixolja össze, majd öntse vissza a fazékba és újra forralja össze.
Tálaláskor gazdagon megszórjuk friss kaporral és apró lazacdarabokkal. A lazacot rövid időre a mélyhűtőbe tettem, hogy tudjam szeletelni, de az is jó, ha rátépkedjük. Aki szereti kevés citromlével még pikánsabbá teheti.


2 megjegyzés:

  1. Erősítem a lazacosok táborát, szerintem is nagyon finom lehet, irtó guszta a fotókon! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Hankka a Lazacosok nevében:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...