Gyors, egyszerű és nagyon finom. Tökéletes édesség, amikor nincs kedve az embernek sütögetni, viszont ölni tudna valami finomságért. Ez történt most nálam. Szétnéztem itthon a kincseskamrában és ráakadtam 1 csomag kókuszreszelékre. Rengeteg blogon írtak mostanság a tejberizsről, amit természetesen megkívántam és innen pedig egyenes út vezetett ehhez a finomsághoz.
Hozzávalók
10 dkg kókuszreszelék
1 csésze rizs
4-5 evőkanál cukor
1/2 csomag vaníliapuding
tej
víz
2 dl habtejszín
coconut caramel (öntet)
1 marék fagyasztott ribizli
Elkészítés
A kókuszreszeléket tegyük egy lábasba. és öntsük fel fél liter vízzel. Tegyük a tűzre, adjuk hozzá a rizst és főzzük lassú tűzön. Édesítsük ízlésünknek megfelelően és pótoljuk az elfőzött folyadékot. Az utolsó percekben kevés tejjel öntsük fel és főzzük teljesen puhára.
Hagyjuk kihűlni.
A tejszínből verjünk kemény habot és óvatosan keverjük a rizshez.
A pudingból készítsünk egy híg öntetet.
A rizst, karamellt, és öntete rétegezzük egy kehelybe. A tetejét alaposan locsoljuk meg az öntetekkel és szórjuk meg ribizlivel.
Ez a kókusz karamell ázsiai boltokban kapható, nagyon sötét, szinte fekete a színe. Nem nagyon édes, viszont nagyon kókuszos.
Ah, jut egy pohárkával?! :) Szeretném nagyon! :)
VálaszTörlésNagyon fincsi volt és gyorsan fogyott:) De kikaparom a maradékot nagyon szívesen:)))
TörlésValaki feltalálhatná a monitor-kanalat, hogy megtudjam enni az egyik pohárkával....:-DDD
VálaszTörlésJajjj Zsuzsa! Fetrengek a röhögéstől! Ez jóóó, monitor-kanál:)tetszik nagyon!!!Bizony jól jönne egy ilyen találmány:)))
TörlésA poharas édességed nagyon kívánatos!
VálaszTörlésZsuzsa pedig feltalált egy új technikai eszközt - a monitor-kanalat! - amelyet tudósok még csak ezután fognak kifejleszteni, és valószínűleg csak az utánunk következő nemzedékek valamelyike fogja a gyakorlatban is alkalmazni!
De remélem tisztelettel adóznak akkor majd az emlékemnek, mint e fontos tárgy kitalálójának! :)))))
TörlésSőt ezt az oldalt, ahol megszületett ez a remek találmány aranyba fogom foglalni a Zseni Zsuzsi emlékére:)
TörlésNa azért!!! :)))
TörlésTe Janka, amúgy a "babtejszín" az igazából habtejszín, ugye? :))) Mert képzeld megcsináltam és én azt használtam...:-DDD Fotót sajnos ne várj, esélyem sem volt rá.....De irtó jó volt!!!!
Jajjj! Én folyton elgépelek mindent! Pedig a babtejszín is nagyon finom lehet:)Jó, hogy észrevetted, ki is javítottam:) Nagyon örülök, hogy elkészítetted és ízlett is. Én nagyon szeretem így kókusszal összefőzni a rizst, annyira kókuszos lesz az íze.Szuper!!!
TörlésKókuszkaramell? Hogy mik vannak?! Még sosem hallottam róla. A képek alapján azt hittem hogy csokimáz. Én bármelyikkel elfogadnám!
VálaszTörlésIgen ez a szerzeményem is annak köszönhető, hogy mindent összevásárolok, amit nem tudok, hogy micsoda. Ez egy jó dolog. Enyhén édeskés és nagyon kókuszízű. Húshoz is ki fogom próbálni.
TörlésTéged kaptalak a mostani Blogkóstolón. Ezt a receptedet csináltam meg. Nagyon fincsi lett, köszönöm szépen. Jó a blogod, a csirkés receptjeidre még vissza fogok térni ;)
VálaszTörléshttp://afraasutode.blogspot.de/2013/06/kokuszos-vanilias-tejberizs.html
Drága Adél! Nagyon örülök, hogy ízlett ez a desszert! Remélem találkozunk még :)
VálaszTörlés