2013. március 4.

KÓKUSZOS RIZS RIBIZLIVEL ÉS KÓKUSZ KARAMELLEL


Gyors, egyszerű és nagyon finom. Tökéletes édesség, amikor nincs kedve az embernek sütögetni, viszont ölni tudna valami finomságért. Ez történt most nálam. Szétnéztem itthon a kincseskamrában és ráakadtam 1 csomag kókuszreszelékre. Rengeteg blogon írtak mostanság a tejberizsről, amit természetesen megkívántam és innen pedig egyenes út vezetett ehhez a finomsághoz.

Hozzávalók

10 dkg kókuszreszelék
1 csésze rizs
4-5 evőkanál cukor
1/2 csomag vaníliapuding
tej
víz
2 dl habtejszín
coconut caramel (öntet)
1 marék fagyasztott ribizli


Elkészítés

A kókuszreszeléket tegyük egy lábasba. és öntsük fel  fél liter vízzel. Tegyük a tűzre, adjuk hozzá a rizst és főzzük lassú tűzön. Édesítsük ízlésünknek megfelelően és pótoljuk az elfőzött folyadékot. Az utolsó percekben kevés tejjel öntsük fel és főzzük teljesen puhára. 
Hagyjuk kihűlni.
A tejszínből verjünk kemény habot és óvatosan keverjük a rizshez.
A pudingból készítsünk egy híg öntetet. 
A rizst, karamellt, és öntete rétegezzük egy kehelybe. A tetejét alaposan locsoljuk meg az öntetekkel és szórjuk meg ribizlivel.
Ez a kókusz karamell ázsiai boltokban kapható, nagyon sötét, szinte fekete a színe. Nem nagyon édes, viszont nagyon kókuszos.



13 megjegyzés:

  1. Ah, jut egy pohárkával?! :) Szeretném nagyon! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon fincsi volt és gyorsan fogyott:) De kikaparom a maradékot nagyon szívesen:)))

      Törlés
  2. Valaki feltalálhatná a monitor-kanalat, hogy megtudjam enni az egyik pohárkával....:-DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajjj Zsuzsa! Fetrengek a röhögéstől! Ez jóóó, monitor-kanál:)tetszik nagyon!!!Bizony jól jönne egy ilyen találmány:)))

      Törlés
  3. A poharas édességed nagyon kívánatos!
    Zsuzsa pedig feltalált egy új technikai eszközt - a monitor-kanalat! - amelyet tudósok még csak ezután fognak kifejleszteni, és valószínűleg csak az utánunk következő nemzedékek valamelyike fogja a gyakorlatban is alkalmazni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De remélem tisztelettel adóznak akkor majd az emlékemnek, mint e fontos tárgy kitalálójának! :)))))

      Törlés
    2. Sőt ezt az oldalt, ahol megszületett ez a remek találmány aranyba fogom foglalni a Zseni Zsuzsi emlékére:)

      Törlés
    3. Na azért!!! :)))
      Te Janka, amúgy a "babtejszín" az igazából habtejszín, ugye? :))) Mert képzeld megcsináltam és én azt használtam...:-DDD Fotót sajnos ne várj, esélyem sem volt rá.....De irtó jó volt!!!!

      Törlés
    4. Jajjj! Én folyton elgépelek mindent! Pedig a babtejszín is nagyon finom lehet:)Jó, hogy észrevetted, ki is javítottam:) Nagyon örülök, hogy elkészítetted és ízlett is. Én nagyon szeretem így kókusszal összefőzni a rizst, annyira kókuszos lesz az íze.Szuper!!!

      Törlés
  4. Kókuszkaramell? Hogy mik vannak?! Még sosem hallottam róla. A képek alapján azt hittem hogy csokimáz. Én bármelyikkel elfogadnám!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen ez a szerzeményem is annak köszönhető, hogy mindent összevásárolok, amit nem tudok, hogy micsoda. Ez egy jó dolog. Enyhén édeskés és nagyon kókuszízű. Húshoz is ki fogom próbálni.

      Törlés
  5. Téged kaptalak a mostani Blogkóstolón. Ezt a receptedet csináltam meg. Nagyon fincsi lett, köszönöm szépen. Jó a blogod, a csirkés receptjeidre még vissza fogok térni ;)

    http://afraasutode.blogspot.de/2013/06/kokuszos-vanilias-tejberizs.html

    VálaszTörlés
  6. Drága Adél! Nagyon örülök, hogy ízlett ez a desszert! Remélem találkozunk még :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...