2013. július 23.

ŐSZIBARACK KRÉMLEVES GYORSAN, EGYSZERŰEN


Ez a leves nem a gasztronómia csúcsa, de az volt a kérés, hogy ne cifrázzam a dolgot, csak úgy egyszerűen készítsem el. Így hiába szárnyalt a fantáziám,  kénytelen voltam visszafogni magam. Elkészítettem a világ legegyszerűbb baracklevesét.

Hozzávalók

7-8 sárga-belű őszibarack  
1 lime
pici cukor
víz
tejszín
1 fahéjrúd
1 szegfűszeg


Elkészítés

Kockázzuk fel a barackot és egy evőkanál cukorral tegyük a tűzre. Adjuk hozzá a kevés fűszert és hagyjuk, hogy levet eresszen.
Reszeljük rá a lime héját és nyomjuk bele a levét.
Öntsük fel 6-7 dl vízzel, amikor forr jöhet a tejszín. Hagyjuk a tejszínnel is felforrni. Amikor 2 perce forr, botmixerrel krémesítsük.
Friss őszibarack szeletekkel, jól lehűtve tálaljuk.
Én nem sűrítettem, mert így volt jó. Aki akarja pudinggal vagy keményítővel megteheti.



12 megjegyzés:

  1. Ezt én is ugyanígy készítem!!! Nagyon szeretjük jól behűtve egy rózsányi tejszínhabbal...igazán simogató, hűs érzés a gyomornak ebben a melegben! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Zsuzsa, tökéletes ezekben a tikkasztó napokban :)A hab és minden más elmaradt, mert "Áldottjóember" így kívánta :)

      Törlés
  2. Attól, hogy egyszerű, még biztosan nagyon fincsi volt! :) Jól illenek hozzá a fűszerek, el tudom képzelni az illatát, zamatát! :)

    VálaszTörlés
  3. KÉpzeld, ma én is barackkrémlevest készítettem. :) Csak nem let ilyen szép a színe, mert a héja kívül sötétvörös volt, a belseje viszont nem szép sárga. Mindegy, azért ízre jó lett, bár én nem fűszereztem semmivel, csak kissé megédesítettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is csak picikét fűszereztem, a barack dominált benne. Nekem nagyon szép sárga színű barackom volt, de nem a színe számít :)))

      Törlés
  4. Nagyon szép a színe. Ma én is csináltam, de sokkal sötétebb lett, mert egy kicsit sok fahéj került bele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én csak picit tettem bele, azt is egészben. Így sikerült megőrizni a színét, de a barackom tényleg csoda szép sárga volt.

      Törlés
  5. Nagyon jól néz ki, imádom:) Ilyenkor nyáron én főzés nélkül készítem, egyszerűen turmixolom az egész cuccot, ami tulajdonképpen lehet levesis turmix is, ki, hogy szeretné:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Trollanyu, az a legegyszerűbb és legegészségesebb megoldás, de "Áldottjóember" így kívánta :) Mondjuk Te minden alapanyagból csodákat művelsz, így gondolom a barackból is :)))

      Törlés
  6. Na, ez most nagyon jól jönne! :) Szeretem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor virtuálisan átküldök egy tálkával :) Egészségedre Gabriella :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...