2013. szeptember 1.

FŰSZERES HÚSPOGÁCSÁK SÁRGA PARADICSOMSALÁTÁVAL


Már megint bajban voltam a névadással, mert nem fasírt, de nem is köfte a kettő között van valahol. Nagyon finom, gyorsan elkészíthető és nálunk mindenki nagyon szereti. Pitába csomagolva, vagy tányéron salátával tálalva tökéletesen megállja a helyét. Szinte végtelen a variációk száma a darált húsok fűszerezésének és formázásának a terén. 
Érdemes kísérletezni az ízesítéssel, biztos, hogy mindenki megtalálja majd a kedvére valót.

Hozzávalók

60 dkg darált marha
1 tojás
2 érett nagy paradicsom
1 kisebb lila hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 k.k. szárított bazsalikom
1 k.k szárított oregánó
1 csokor snidling
1 k.k. csilipehely
1 öntet Worcestershire szósz
zsemlemorzsa
1/2 e.k. só
bors
olaj a sütéshez
csiliszósz a tálaláshoz


Elkészítés

A hagymát és a zöldeket vágjuk nagyon apróra, a fokhagymát reszeljük le és adjuk a húshoz. Szórjuk rá a fűszereket és a tojást, majd gyúrjuk össze. A paradicsomokat vágjuk apró kockákra , majd lazán gyúrjuk a masszához és tegyük félre legalább egy órára.
Vizes kézzel formázzuk hosszúkásra.
Én megforgattam zsemlemorzsába, mert szerettem volna, hogy ropogós legyen a külseje. Aki akarja kihagyhatja, de jót tett neki.
Forró olajban süssük ki.
A sárga paradicsomokat karikázzuk fel. A lila sonkahagymát aprítsuk kicsire. Snidlinggel, petrezselyemmel, bazsalikommal, szárított csilivel és borssal hintsük meg. Olívával és fehér balzsamecetkrémmel locsoljuk meg.
A húst ezzel a salátával, csiliszósszal és hagymás kenyérrel kínáljuk.




4 megjegyzés:

  1. Fincsi lehet ez a fűszeres husi, érdekes, hogy paradicsomkockák is vannak benne. Kíváncsivá tettél, el fogom készíteni! :) És nagyon tetszik a salátád is, bármikor elfogadnék egy ilyen fogást! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik Hankka :) Nálunk gyakran készül ilyesmi, csak mindig más ízesítéssel, néha paprikát kockázok bele.

      Törlés
  2. Imádom a különböző ízesítésű húspogácsát, fasírtot, bármi is legyen a neve. Darált hús mindig van itthon, szeretek kísérletezni az ízekkel. Van nálam egy afrikai húsgolyó, ajánlom figyelmedbe, isteni finom, már sokan elkészítették, és kedvenc lett:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...