2013. szeptember 27.

ZÖLDPAPRIKÁS, HAGYMÁS PULYKA WOKBAN ELKÉSZÍTVE RIZZSEL TÁLALVA

Wokban készült zöldpaprikás pulyka

A gyerekem szobája szétverve, kipakolva, teljes megújulás alatt. Ezért úszik az egész lakás. Se időm, se energiám hatalmas főzéseket csapni, de enni kell. 20 percnél több időt sajnálok a főzésre szánni és a nagy bevásárlás is aktuális lenne már. Így született ez a nagyon gyorsan és kevés alapanyagból elkészíthető étel. Mit mondjak a fáradt férfi nép úgy zabálta, hogy öröm volt nézni és még a gyereknek is ízlett, pedig alaposan csípett.
Érdemes kipróbálni, főleg azoknak akik szeretik a kicsit csípősebb ételeket.

Hozzávalók

80 dkg pulykamell
3 hegyes erős
2 nagy fej vöröshagyma
1 dl világos szójaszósz
1 t.k. kínai ötfűszer - keverék
1 púpos t.k. étkezési keményítő
1/2 t.k. szárított gyömbér
1 t.k. cukor
pár csepp citromlé
2-3 e.k. víz
2 e.k. étolaj
1 bögre Jazmin rizs
2 bögre víz



Elkészítés

A pulykát vágjuk nagyon picike darabokra. 1 x 0,5 cm.
Tegyük egy tálba, szórjuk meg a kínai  ötfűszer - keverékkel, gyömbérrel és a keményítővel, majd öntsük rá a világos szójaszószt. Hagyjuk egy kicsit állni.
Közben egy lábasba tegyünk egy kanál étolajat, borítsuk bele a rizs. Kevergessük és amikor fehéredik öntsük rá a vizet. Adjunk hozzá 1 teáskanál sót, majd fedjük le és kis lángon hagyjuk puhulni. 
Az egyik hagymát szintén aprítsuk nagyon apróra.
A másik hagymát vágjuk félbe és szeleteljük vékony félkörökre.
A hegyes erőset csíkozzuk fel, a magját szedjük ki és vágjunk picike négyzeteket belőle.
Kevés olajat hevítsünk a wokban, tegyük rá az apró hagymát.
Amikor üveges a hagyma tegyük hozzá a húst a páclével együtt és alaposan pirítsuk össze. Nagyon hamar elkészül. Amikor a hús minden oldalról kifehéredett adjunk hozzá 2-3 evőkanál vizet. Mehet bele a hagyma és a zöldpaprika. Én ekkor tettem bele a cukrot és pár csepp citromot.
2-3 percet pirítsuk együtt és kész.
Sót nem adtam hozzá, mert a szójaszósz eleget tartalmaz.
Amikorra elkészül a hús, addigra a rizs is megpuhul.
Snidlinggel és paprikával díszítettem.

Wokban készült zöldpaprikás pulyka


4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom ebédetek volt guszta! Pulykahús nem sűrűn fordul elő konyhámban de szerintem csirkével is biztos nagyon finom lenne jó csípősen mert azt szeretjük. Jó munkát, azért hétvégén pihenjél is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva :) A pulykát én sem szeretem annyira, azért kapta a sok szójaszószt, hogy elvegye az ízét. Természetesen csirkéből is tökéletes.
      Neked is kellemes hétvégét kívánok !

      Törlés
  2. Finom, gyors és még gyönyörű is! Hát kell ennél több? :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...