2014. augusztus 13.

BORJÚPAPRIKÁS TOJÁSOS GALUSKÁVAL ÉS ECETES SALÁTÁVAL

borjúpaprikás tojásos galuskával

Egyik nagy klasszikus kedvenc. Így tojásos galuskával és a retro fejes salátával szerintem az egyik legfinomabb hagyományos fogás, ezzel is nehéz hibázni. Mondjuk az elvetemült árak miatt lassan már luxusnak számít, ez a valaha hétköznapinak számító étel.
A salátát most jégsaliból készítettem, mert ezt kaptam szépet, de isteni volt hozzá ez a jó kis ropogós saláta a hagyományos cukros ecetes öntettel.

Hozzávalók

1 kg. borjúlapocka
2 kisebb vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
2 gerezd fokhagyma

bors
pirospaprika
picike kömény
3 e.k. kacsazsír
2 dl tejföl

Galuska

3 tojás
liszt
kevés víz

bors
+ 3 tojás
1 e.k. olaj

tejföl és petrezselyem a tálaláshoz


Elkészítés

A hagymát kockázzuk fel és kevés zsiradékon dinszteljük meg.
A paprikát és paradicsomot szintén kockázzuk és adjuk a hagymához.
A húst is vágjuk 2 X 2 centis darabokra és adjuk a megdinsztelt zöldséghez.
A húst kissé pirítsuk minden oldalról.
Fűszerezzük meg és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Amikor felforrt, vegyük kicsire a lángot, fedjük le és főzzük legalább egy órát.
Amikor megpuhult a hús, akkor habarjuk be.
A tejfölt keverjük el a liszttel, hőkiegyenlítésük a paprikás levével, majd adjuk az ételhez.
2-3 percet forraljuk, majd kész.
Közben készítsük el a tojásos galuskát.
Bevallom sosem méregetem a hozzávalókat. Általában fejenként egy tojást használok, amihez annyi vizet és lisztet adok, hogy jól szaggatható masszát kapjak.
Lobogó sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le.
Egy serpenyőben hevítsünk picike olajat, adjuk hozzá a kifőtt nokedlit, sózzuk meg.
A tojásokat sóval, borssal keverjük el, majd öntsük a galuskára. Forgassuk át a tűzön, majd tálaljuk.
A salátát vágjuk nagyobb cikkekre.
Ecetből, cukorból és vízből készítsünk egy ízletes öntetet amit a salátára öntünk.
Jó étvágyat !









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...