2015. május 2.

FOKHAGYMÁS, SÖRÖS TÓCSNIBA BUNDÁZOTT KARAJ MEDVEHAGYMÁS UBORKÁVAL

fokhagymás-sörös tócsniba bundázott karaj medvehagymás uborkával

Ez is egy elég egyszerűen és nagyon gyorsan összedobható étel. Nem igazán diétás, de ez a friss, ropogós uborkás köret valahogy könnyeddé teszi. 

Hozzávalók

fejenként 2 szelet sertéskaraj
3 közepes burgonya
5-6 evőkanál liszt
1 evőkanál keményítő
1 dl sör
1 t.k. só
1 k.k. bors
2 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez

2 kígyóuborka
1 nagy pohár tejföl
1 marék medvehagyma
1/2 csokor petrezselyem
1 t.k. szárított oregánó
1 evőkanál majonéz
1 t.k. dijoni mustár
1 t.k. cukor
1 k.k. bors
só az uborka lesózásához


Elkészítés

A burgonyákat reszeljük le (kicsire). 
Tegyük egy tálba, adjunk hozzá lisztet, keményítőt, sót és borsot, majd öntsük fel hideg sörrel és reszeljük bele a fokhagymákat. Nehéz a mennyiségeket megadni, mert a krumpli nedvességtartalmától függ, hogy mennyi lisztet vesz fel, ezért célszerű kis adagokban adagolni a sört és a lisztet. A végeredménynek egy sűrű masszának kell lennie.
A húsokat klopfoljuk ki, majd sózzuk és borsozzuk.
Liszttel szórjuk meg vékonyan majd merítsük a masszába.
Hevítsünk olajat egy serpenyőben.
A masszát érdemes eligazgatni a húsokon amikor a serpenyőbe tesszük, ha lecsúszik néhol, akkor pótoljuk.
Süssük aranybarnára és szedjük papírtörlőre.
Az uborkákat kockázzuk fel, majd sózzuk le.
Hagyjuk állni 10 percet, majd facsarjuk ki.
Egy tálban keverjük el a mártás alapanyagait, majd borítsuk rá az uborkát. Keverjük el és kicsit pihentessük a hűtőben.
Felaprított medvehagymával szórjuk meg az elkészült ételt.



2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...