2017. március 30.

MEDVEHAGYMÁS TOJÁSOS NOKEDLI

medvehagymás tojásos nokedli

Medvehagyma őrületem legújabb gyöngyszeme eme remek eledel 😜
Roppant egyszerű elkészíteni és isteni finom. Teljesen más dimenziókba helyezi a megszokott tojásos nokedlit. A fotóról lemaradt - mert fotózás után jutott eszembe- ropogós bacon chips-szel is,még magasabbra lehet emelni ezt a csodát, de nélküle is remek.


Hozzávalók

50 dkg liszt
1 köteg medvehagyma
2 dl víz
1,5-2 dl tej
3 db. tojás
1 k.k. só

1 e.k. étolaj

4-5 tojás a tetejére
2 csipet só

víz

Elkészítés

A medvehagymát vagdosd nagyobb darabokra, majd tedd a turmixgépbe, öntsd fel  vízzel és teljesen turmixold szét.
A lisztet tedd egy tálba, öntsd rá a medvehagymás levet, üsd bele a tojásokat, sózd, majd a tejet és keverd simára, ha kell még víz vagy liszt a megfelelő állaghoz, akkor pótold.
Andi barátnőm azt mondta, hogy próbáljam ki a nokedlit tejjel, hát én kipróbáltam. Nagyon jó állaga és íze lett, de aki idegenkedik a tejtől, hagyja ki és készítse a szokásos módon  csak vízzel, úgyis tökéletes lesz a végeredmény.
Egy fazékba forralj vizet, alaposan sózd meg, majd a lobogó vízbe szaggasd bele a nokedlit, hagy főni pár percet, majd szűrd le és öblítsd át.
Egy serpenyőben forrósíts olajat, borítsd rá a nokedlit.
A tojásokat verd fel egy tálkába, sózd meg picike tejjel vagy tejszínnel lazítsd fel és öntsd a nokedlire.
Fakanállal kevergesd el a tojást a nokedlivel és kész.
3-4 levél medvehagymát apríts picikére.
Tálald ki a tojásos nokedlit és szórd meg a friss, aprított medvehagymával.
Amennyiben van bacon a hűtőben, süsd azokat ropogósra és tördeld a nokedli tetejére. Friss salátával vagy savagyúsággal nagyon finom ebéd lesz.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...