2017. december 16.

SPENÓTOS PULYKAROLÁD

spenótos pulykarolád

Hidegtálra kellett valami mutatós étel. Hosszas agyalgatás után ezt a pulykatekercset ötlöttem ki. Bármivel tölthető, nem kell ragaszkodni a spenóthoz. 
Az összeállítással kell egy kicsit pepecselni és elég sokat kell várakozni a fázisok között, de megéri.

Hozzávalók

1 kg pulykamell
1 e.k. fokhagymás fűszerkeverék
1 csomag spenót (mirelit)
2 e.k. liszt
2 e.k. vaj
tej 1.5 dl (k.b)
4 gerezd fokhagyma
1 t.k. só
1/2 k.k. szerecsendió
1/2 k.k. bors
100 dkg túró
2 e.k. reszelt parmezán


Elkészítés

Először is egy sűrű besamelmártást kell készíteni a vajból, lisztből és tejből.
Ebbe megy a kiengedett és lecsepegtetett spenót.
Folyamatos kevergetés közepette ízesítsd a sóval, borssal, szerecsendióval és fokhagymával. Add hozzá a parmezánt ( a feta is nagyon finom hozzá). Kóstold meg, ha kell még sózd vagy mehet bele még fokhagyma.
Amikor késznek nyilvánítod, jöhet hozzá a túró.
Tedd félre és hagyd kihűlni, de időnként keverd át. 

A pulykamellet szép, vékony szeletekre vágd.
teríts ki a pultra egy folpackot.
Enyhén sózd és borsozd be a folpackot (erre jönnek a hússzeletek).  
A szeleteket helyezd rá, téglalap alakzatban.
Terítsd le egy másik folpackkal és klopfold ki vékonyra.
Aztán fogj egy sodrófát és azzal is dolgozd át, hogy egyenletes legyen a hús.
Húzd le a felső nejlont, majd sózd, borsozd és fűszerezd.
Kend meg a kihűlt spenóttal.
Majd a folpack segítségével tekerd fel szorosan.
A feltekert húst jó szorosan bugyoláld bele a fóliába, a két végét tekergetve-mint a szaloncukor csomagolása, formázd szalámivá.
Kösd el a két végén a folpackot.
Végül egy alufóliába is csomagold be,
1 kg húsból 2 méretes rolád lesz.
Az elkészült roládokat tedd pár órára a hűtőbe. Előző nap is el lehet készíteni.
Egy tepsibe tégy vizet és helyezd a sütő aljába.
A hőfokot állítsd 130 fokra.
Fektesd tepsire a tekercseket és helyezd a sütőbe.
Én 70 percet hagytam gőzölögni, de szerintem, 60 perc is elég lett volna nekik.
Vedd ki a sütőből és megint tedd félre hűlni, a legjobb kitenni a hidegre.
Minél tovább hagyod a hidegben, annál szebben tudod majd szeletelni.
A kifagyott roládokat bontsd ki a csomagolásból, szójaszósszal vékonyan kend át őket, majd egy éles késsel szeleteld fél centis szeletekre.


spenótos pulykarolád



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...