2018. február 1.

CITROMOS-KRÉMSAJTOS BLONDIE GRÁNÁTALMÁVAL

citromkrémes blondie

A blondie a browni testvére, csak ebbe fehér csokoládé kerül az étcsoki helyett.
A világ legegyszerűbb dolga ezt a sütit összedobni, és fél órába belefér az elkészítése a sütéssel együtt. Mondhatni, hogy villámsüti.
Nálam citrom és Limoncello likőr adta meg a zamatát, a ropogós, rubinvörös gránátalma magocskák pedig megkoronázták. A gránátalmát lehet a tésztába is belekeverni, akkor talán mutatósabb, én csak a két réteg közé szórtam.
Cukor helyett xilitet használtam, hogy csökkentsem kissé a kalóriákat.


Hozzávalók

blondie

15 dkg fehér csokoládé
8 dkg vaj
8 dkg cukor (nálam xilit)
14 dkg liszt (nálam tönkölybúza fehér)
2 db. tojás
1 kupica Limoncello
1 kezeletlen citrom héja
1 csipet só
2 csipet sütőpor (elhagyható)

 sajtréteg

25 dkg mascarpone
1 tojás
2 evőkanál cukor (xilit)
1 kezeletlen citrom héja
2 kupaknyi Limoncello
1/2 citrom leve

1/2 gránátalma

citromos-krémsajtos blondie

Elkészítés

Vízgőz felett olvaszd meg az apróra tört fehér csokoládét és a vajat.
Öntsd át egy másik edénybe, ha már felolvadt minden.
Add hozzá a 2 tojást, a likőrt és a cukrot, majd reszeld bele a citromhéjat.
Egy keverőlapáttal keverd simára.
A lisztet keverd el a sóval és a 2 csipetnyi sütőporral. (ezekbe a sütikbe általában nem szoktak sütőport tenni, tehát kihagyható, de szerintem ez a picike mennyiség jót tesz neki)
Majd vegyítsd össze a többi hozzávalóval.
 Nem kell hozzá gép, csak egy spatula és nem kell agyon keverni.
Közben a sütőt állítsd 180 fok, légkeverésre.
Egy 20 X 20-as tepsit bélelj ki benedvesített szilikonos sütőpapírral. Úgy tedd bele a papírt, hogy a szélein túllógjon, mert így könnyen kivehető lesz a kész sütemény. Nedvesíteni é összegyűrni a papírt, azért érdemes, mert akkor könnyen lehet vele bélelni.
A  szoba-hőmérsékletű krémsajtot dolgozd össze a tojással és a cukorral. Reszeld hozzá a citromhéjat, facsard  bele a citromlevet és öntsd hozzá a Limoncello likőrt is. Keverd össze.
A kibélelt tepsibe kanalazd a csokis masszát. Egy lapáttal lapogasd egyenletesre.
A tetejét szórd meg a gránátalmával.
A krémsajtot öntsd a süti tetejére.
Told a sütőbe és 17 perc alatt süssed készre.
A tepsiben hagyd kihűlni, majd a papír segítségével emeld ki a sütit.
16 egyenlő kockára lehet szeletelni.

Az igazság az, hogy a képen látható szeletek még melegek, mert nem tudtuk kivárni a megfelelő hőmérsékletet.Tehát nagyon óvatosan meg lehet próbálni felvágni, de a krémsajt csak később fog megdermedni. Hidegen sokkal szebben szeletelhető, viszont langyosan finomabb 💗.





citromkrémes blondie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...