2018. június 27.

JOGHURTBAN PÁCOLT CSIRKEMELL SPÁRGÁVAL ÉS ÚJBURGONYÁVAL

pácolt csirkemell spárgával és újkrumplival

Ez is elég egyszerűen és gyorsan összedobható étel. Gyakran készítek ilyen gyors vacsorákat, mert mindig sikere van. 

Hozzávalók

1 kg újkrumpli
2-3 e.k. étolaj
1 hatalmas csokor petrezselyem
bors
1 nagy csirkemell
1 kis pohár joghurt
1 k.k. Cayenne bors
1 e.k. dijoni mustár
3 e.k. édes chili szósz
1 gerezd fokhagyma
bors
1 köteg zöld spárga
2 e.k. vaj
1/2 citrom leve és reszelt héja
1 e.k. szezámmag ( fehér és fekete)
csipetnyi chili


Elkészítés

A burgonyát mosd meg, vágd fel fél centis karikákra.
Egy tapadásmentes lábasban hevítsd fel az olajat és borítsd bele a burgonyát.
Alaposan keverd össze, sózd meg, majd helyezd rá a fedőt, a lángot vedd kicsire alatta és hagyd teljesen megpuhulni. Amikor kész, szórd rá a felaprított petrezselymet és nagy lángon kissé pirítsd le. Végül borsozd.

A csirkemellből vágj 1 cm vastag szeleteket.
A joghurtot, mustárt, chili szószt, Cayenne borsot és a reszelt fokhagymát keverd össze és ebbe helyezd el a csirkeszeleteket. Hagyd benne pácolódni legalább fél órát.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A pácolt húst sózd meg, majd hirtelen süsd meg.

Egy kis serpenyőben pirítsd meg a szezámmagot.
Egy másik serpenyőben a vajat forrósítsd fel. Dobd rá a spárgákat, 1- 2 percig pirítsd benne, majd ízesítsd borssal és picike chili-vel és a reszelt citromhéjjal, majd facsard rá a citromlevet. Végül szórd meg a szezámmaggal.

Amíg puhul a krumpli, azalatt bőven elkészül a csirke és a spárga is. 30 perc alatt tálalható a vacsora.

pácolt csirkemell spárgával és újkrumplival

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...