2018. december 26.

NARANCSOS RÁKKOKTÉL NARANCSBAN TÁLALVA

narancsos rákkoktél

Ez is egy ősrégi klasszikus. Vannak ételek, amik éppen divatosak, mások a feledés homályába vesznek, na ez pont az elfeledett kategória. Pedig hatalmas kár, mert nagyon finom és könnyen, gyorsan összedobható. Mi nagyon szeretjük, úgyhogy nem hagyjuk, hogy ezt az ételt is utolérje a szomorú vég.
Nálam most került bele gránátalma is, de ez kihagyható, esetleg pár szál, vékony csíkra metélt, ropogós jégsaláta is mehet bele.

narancsos rákkoktél

Hozzávalók

3 narancs
30 dkg koktélrák 
1/2 marék gránátalma

2 e.k. majonéz
1,5 dl. tejföl
1 e.k. ketchup
1 t.k. dijoni mustár
1 csipet só
1 k.k. édesítő
frissen őrölt bors
2 nagy csipet tört chilii
1/2 gerezd fokhagyma
1 t.k. aprított póréhagyma
kevés petrezselyem


Elkészítés

Fagyasztott rákból készítettem. Ezért felforraltam kevés vizet, sóval, borssal és 1 babérlevéllel. A lobogó vízbe dobtam a rákokat és amikor újra felforrt, kivettem belőle, lecsepegtettem és félretettem.
A szósz hozzávalóit keverd össze egy tálban. Érdemes hozzátenni keveset a narancs kicsepegő levéből.
A narancsokat vágd ketté. Egy éles késsel vágd körbe  a narancs húsát és emeld ki a héjából. A héjkelyhek alját vágd egyenesre, hogy megálljanak majd a tányéron.
A narancsok húsát kockázd fel.
A gránátalmából ütögesd ki a magocskákat.
A szószban keverd el a narancskockákat, a rákot és a gránátalmát.
Egy kanál segítségével tálad vissza a koktélt a narancsokba.
Hintsd meg a tetejüket aprított póréhagymával, pár szem gránátalmával és friss petrezselyemmel.
Lehűtve tálald.

narancsos rákkoktél



rákkoktél


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...