2020. június 4.

EPRES, SAJTTORTÁS BLONDIES (strawberry cheesecake blondies)



epres, sajtkrémes blondies


Sziasztok, remélem, hogy van még itt valaki😀
Fogom írni a blogot, nem hagytam abba, csak olyan munkahelyem lett, ami mellett semmire sem marad időm. Most is csak azért tudok írni, mert "félreléptem" és képtelen vagyok lábra állni, így kénytelen vagyok itthon "semmit tenni"😛

Ez egy roppant egyszerűen elkészíthető és isteni finom sütemény.
Van még eper, érdemes tenni vele egy próbát. de ha málna, vagy áfonya kerül a kezünk közé, azokkal sem tudjuk elhibázni, sőt....



Hozzávalók

blondies

1 bögre puha vaj
1 bögre nádcukor
1 db. lime reszelt héja és leve
1 t.k. vanília
1 db. tojás
2 bögre liszt
1/2 cs. sütőpor
1 k.k. só

sajtréteg

25 dkg. mascarpone
1 db. tojás
1 t.k. étkezési keményítő
3 e.k. porcukor (nálam eritrit)
1 lime reszelt héja
1/2 lime leve

eperszósz

25 dkg eper
1/2 lime leve
3 e.k. porcukor (nálam eritrit)
1/2 e.k. étkezési keményítő

díszítés

10 szem eper




Elkészítés

eperpüré,

egy aprítógépbe dobáld bele az összes hozzávalót, majd pürésítsd és tedd félre.

blondies,

a puha vajat habosítsd ki a nádcukorral, majd add hozzá a tojást, a reszelt lime héjat és levet.
Egy másik edényben keverd el a lisztet a sütőporral és sóval. Végül keverd el a lisztes keveréket vajassal.
Egy sűrű tésztát fogsz kapni.

krémsajt,

a szoba-hőmérsékletű krémsajtot keverd simára tojással, cukorral, keményítővel, a reszelt lime héjjal és levével.


Összeállítás

Egy négyzet-alakú  tepsit bélelj ki sütőpapírral.
Melegítsd elő a sütőt 175 fok, légkeveréssel.
Tedd a blondies tésztájának 3/4 részét a tepsi aljára. (Legalábbis én így tettem, de talán mutatósabb lesz a végeredmény, haz egészet leteszed aztán a sajt és az eperszósz mehet.)
Pár karika epret szórj a tésztára.
Majd kanalazd rá foltokban a krémsajtot és a maradék tésztát.
az eperszószt is borítsd a tetejére, majd egy tűheggyel rajzolj nyolcasokat a süti tetején.
Told a forró sütőbe és 20-25 perc alatt süssed készre. Nézd meg az alaptésztát, haz átsült, akkor készen van, mivel a sajt  és az eperszósz nagyon lágy még a tetején. Ezért a sütőből kivétel után, tedd félre 1-2 órára sütit, hagyd teljesen kihűlni. Kihűlés után könnyen és szépen szeletelhető.




4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...