2020. december 29.

GRILLEZETT LAZAC STEAK, CITROMOS BURGONYÁVL ÉS CSILIS-CITROMOS RÉPÁVAL


Jó sok lime, chili és extra szűz olíva kell hozzá. Egészséges és isteni finom. Ez egy olyan kaja amit folyton enni tudnék. Természetesen aki nem szereti a lazacot, készítse el, bármilyen más halból, de ha a hal a probléma csirkéből is kiváló lesz.


Hozzávalók

lazac

4 db. lazac steak
1 db citrom
bors
chili
1/2 dl extra szűz olíva
1 gerezd fokhagyma
2 ek. édes chili szósz

grillezett répa

1 kg sárgarépa
1 db citrom
1 db. lime
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kk. rozmaring
1 kk. oregánó
1 cs. petrezselyem
snidling
1 kk. chili
törtt cayenne bors
3 ek. extra szűz olíva
2 ek. balzsamecetkrém
bors


burgonya

1 kg burgonya
1 köteg petrezselyem
1 köteg snidling
kevés menta
2 gerezd fokhagyma
1 kk. rozmaring
2 db. lime
1 tk. tört chili
2 kk. só
4 ek. extra szűz olíva
0,6 dl víz



Elkészítés

Pucold meg a répát, burgonyát, hagymát és fokhagymát, aprítsd össze a zöld fűszereket. Karikázd fel a burgonyát, a répát pedig aprítsd 2 centis darabokra.
Készíts elő 2 nagy es egy kisebb tapadásmentes edényt.

Burgonya

a felkarikázott burgonyát dobd az egyik nagyobb serpenyőbe. Öntsd rá a vizet, olajat és a friss fűszerek kivételével a fűszereket. Tedd nagy lángra, ha forr már pár perce, tedd takarékra és tégy fedőt rá. 25 perc után vedd le a fedőt, reszeld rá a lime héját, facsard hozzá a lime levét is. Nagy lángon pirítsd át, végül forgasd hozzá az apróra vágott friss fűszereket.

Répa

Dinszteld meg a felkarikázott hagymát a szárított fűszerekkel együtt az olíván. Tedd hozzá a répát, reszeld rá a fokhagymát és citromhéjat. Nagy lángon forgasd át, majd fedő alatt, kis lángon puhítsd meg. Távolítsd el a fedőt, öntsd nyakon a balzsamecetkrémmel. Nagy lángon hagyd elforrni, majd mehet rá a lime reszelt héja, a citrom és lime leve, legvégül a friss fűszerek.

Lazac

Sózd és borsozd be a lazacszeleteket.
Forrósítsd fel a kisebbik serpenyőt egy kis olívával.
Egy tálkában keverj össze citromlevet, olívát, édes chili szószt és chili port.
Minden oldalról pirítsd át a szeleteket. Majd egy ecsettel kend be az elkészített mázzal és így is forgasd át a serpenyőben. Ha nem vagy biztos magadban a sütést illetően, akkor told be 180 fokra előmelegített sütőbe 5 percre.
Tálaláskor még egyszer fényezd át a szósszal és szórd meg snidlinggel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...