tag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post1068724019043152120..comments2024-02-21T14:12:33.114+01:00Comments on Csak, mert szeretem... kreatív gasztroblog: ZÖLD DIÓ PÁLINKA ÉS LIKŐRGyörgyihttp://www.blogger.com/profile/02486776867024153343noreply@blogger.comBlogger30125tag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-42448275532696902642020-07-08T16:31:02.170+02:002020-07-08T16:31:02.170+02:00Oké, én így készítem. Semmi sincs kőbe vésve, aki ...Oké, én így készítem. Semmi sincs kőbe vésve, aki nem akarja, ne áztassa, biztos van aki a keserű ízt szereti :) Györgyihttps://www.blogger.com/profile/02486776867024153343noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-37631781877114790262020-06-28T09:24:10.507+02:002020-06-28T09:24:10.507+02:00A diókat felesleges vizben áztatni !A diókat felesleges vizben áztatni !Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02567677513618211031noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-59611169418210676782020-06-23T09:12:07.010+02:002020-06-23T09:12:07.010+02:00De, ha 1/3 az is elég. De, ha 1/3 az is elég. Kovács Jankahttps://www.blogger.com/profile/01663188470628602989noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-4901529306470633882020-06-22T10:34:53.519+02:002020-06-22T10:34:53.519+02:00A nagy üveg közel félig legyen a dióval,kb. 2 kg.A nagy üveg közel félig legyen a dióval,kb. 2 kg.Kovács Jankahttps://www.blogger.com/profile/01663188470628602989noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-34204248385301695102020-06-22T07:51:28.861+02:002020-06-22T07:51:28.861+02:005.l pálinkahoz mennyi dió kell 5.l pálinkahoz mennyi dió kell válaszhttps://www.blogger.com/profile/10094119487326564902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-15774550946929371362015-08-13T10:40:28.846+02:002015-08-13T10:40:28.846+02:00Így igaz és mindig lehet utána tölteni :)Így igaz és mindig lehet utána tölteni :)Györgyihttps://www.blogger.com/profile/02486776867024153343noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-32875697932188263492015-08-12T11:01:27.674+02:002015-08-12T11:01:27.674+02:00Diopálinka készitése esetén medig kell a dion tart...Diopálinka készitése esetén medig kell a dion tartani a pálinkátwéber lászlohttps://www.blogger.com/profile/07104254665229660138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-84928409946068411572013-07-16T20:36:08.736+02:002013-07-16T20:36:08.736+02:00Nagyon szívesen :) Drukkolok, hogy fincsi legyen :...Nagyon szívesen :) Drukkolok, hogy fincsi legyen :)Györgyihttps://www.blogger.com/profile/02486776867024153343noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-51921516067633879292013-07-16T20:34:04.292+02:002013-07-16T20:34:04.292+02:00Igazán nincs mit! Sok sikert :)Igazán nincs mit! Sok sikert :)Györgyihttps://www.blogger.com/profile/02486776867024153343noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-35439249827548512322013-07-16T20:27:16.120+02:002013-07-16T20:27:16.120+02:00köszönöm szépen ! IMÁDOM A DIÓPÁLINKÁT ! A VILÁG L...köszönöm szépen ! IMÁDOM A DIÓPÁLINKÁT ! A VILÁG LEGFINOMABB ITALA.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-39751765435962625642013-07-15T12:19:40.791+02:002013-07-15T12:19:40.791+02:00Köszönöm szépen!
Köszönöm szépen!<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06594343409338510340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-42889041510398340752013-07-15T09:54:28.590+02:002013-07-15T09:54:28.590+02:00Szerintem igen. Én azt szoktam tenni, ha ismeretle...Szerintem igen. Én azt szoktam tenni, ha ismeretlen vizeken evezek, hogy elfelezem az alapanyagot és kétféle módon készítem el. Így valamelyik biztos jó lesz. Szerintem az egyiket áztatás után kéne hígítani, a másikat pedig az elején, így a végén kiderül melyik a befutó. <br />A nagyanyám készítette tiszta szeszből is, de nem tudom hogyan, sajnos már nem él, hogy megkérdezhessem.<br />Remélem sikerrel fogsz járni:) Györgyihttps://www.blogger.com/profile/02486776867024153343noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-60152263417034569112013-07-15T00:02:16.280+02:002013-07-15T00:02:16.280+02:00Köszönöm szépen! Amikor már készen van a pálinka, ...Köszönöm szépen! Amikor már készen van a pálinka, akkor hígítsam vízzel? <br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06594343409338510340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-1492601694769948042013-07-12T22:02:16.557+02:002013-07-12T22:02:16.557+02:00Kedves Ági ! Az igazság az, hogy én még sosem kész...Kedves Ági ! Az igazság az, hogy én még sosem készítettem tiszta szeszből, tehát hülyeséget nem szeretnék írni. Én úgy gondolom, hogy simán elkészíthető belőle, de a végén alapos hígítást követel, legyen az víz vagy cukorszirup. Györgyihttps://www.blogger.com/profile/02486776867024153343noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-52126354625678472812013-07-12T18:28:38.444+02:002013-07-12T18:28:38.444+02:00Sziasztok! Nekünk 90 fokos tisztaszeszünk van, az ...Sziasztok! Nekünk 90 fokos tisztaszeszünk van, az nagyon erős, úgye? Mit csináljak vele, használhatom így?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06594343409338510340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-74096921519334058222013-07-11T22:52:32.919+02:002013-07-11T22:52:32.919+02:00Igen, nekem is kicsit kesernyés lett az egyik adag...Igen, nekem is kicsit kesernyés lett az egyik adag, de nem kellemetlenül. Azzal azt tettem, hogy főztem egy fűszeres cukorszirupot és likőr lett belőle. Az íze még sokat fog változni karácsonyig, mert tényleg akkorra érik össze. <br />Nagyon jól tetted, hogy tettél hozzá aszalt szilvát, azt hagyd az üvegben miután a diókat eltávolítottad.<br />Picikét kesernyés lesz a végeredményed, de csak az utóízén érződik és hamar elillan.( most gyorsan megkóstoltam ) Györgyihttps://www.blogger.com/profile/02486776867024153343noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-6268904833026354052013-07-10T17:14:59.678+02:002013-07-10T17:14:59.678+02:00szia ! arra szeretnék választ kapni, mit csináljak...szia ! arra szeretnék választ kapni, mit csináljak vele hogy egy kicsit keserűnek érzem ! feltöltöttem az előírtak szerint most már három hete érik ( szegfűszeg,fahéj,barna cukor kicsit csaltam mert tettem bele aszalt szilvát is )segíts légy szíves <br />köszönöm ! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-29937935640904518792013-06-28T18:42:44.530+02:002013-06-28T18:42:44.530+02:00Kedves Kristóf!
Szerintem minden olyan pálinka jó ...Kedves Kristóf!<br />Szerintem minden olyan pálinka jó hozzá, ami semleges ízű és szintelen. Ezért a vodka is remek választás. Én azt hiszem almapálinkából készítettem tavaly. Az idén csak likőrt készítek, de azt vodkából. <br />Remélem tudtam segíteni.<br />Üdv, Janka<br />Györgyihttps://www.blogger.com/profile/02486776867024153343noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-13216485720898242662013-06-28T15:57:35.642+02:002013-06-28T15:57:35.642+02:00Ez nagyon jól hangzik! Ki fogom próbálni ha még ne...Ez nagyon jól hangzik! Ki fogom próbálni ha még nem késő a diót leszedni. Csak az lenne a kérdésem hogy milyen pálinkát használsz, mer valahol azt olvastam hogy törkölypálinkából csinálják máshol meg hogy az nem jó hozzá. Választ előre is köszönöm. Üdv: KristófAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-13679376507880441922013-06-12T09:07:57.698+02:002013-06-12T09:07:57.698+02:00Ez aranyos ! Érdekes, hogy kevés blogon szerepel z...Ez aranyos ! Érdekes, hogy kevés blogon szerepel zöld dió. Alaposan áztasd ki a diókat és lehet kicsit bátrabban fűszerezni, akkor biztos, hogy finom lesz. Nekem napos helyen volt végig, az idén ezt nehéz lesz reprodukálni. Remélem azért jól fog sikerülni. Györgyihttps://www.blogger.com/profile/02486776867024153343noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-59465293723653477082013-06-12T08:45:42.053+02:002013-06-12T08:45:42.053+02:00Képzeld Janka! Ezt a pálinkás dolgot a fiaméknak c...Képzeld Janka! Ezt a pálinkás dolgot a fiaméknak csinálom, és ma reggel szólt, hogy küldött nekem egy linket, és megkér, hogy aszerint készítsem.<br />kinyitottam az emailemet, és a Te linkedet találtam benne! :)))marisz57https://www.blogger.com/profile/13621747415690644493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-42568235131436204702013-06-10T13:43:39.998+02:002013-06-10T13:43:39.998+02:00Szia Marisz :) Én 1 liter pálinkához kb. 15-20 db ...Szia Marisz :) Én 1 liter pálinkához kb. 15-20 db diót használtam. Pontosan nem számoltam, mert befőtt is készült belőle. A lényeg, hogy az üveged legalább 1/3.-ig legyen megtöltve a feldarabolt dióval, akkor biztosan jó lesz. Sok sikert az elkészítéséhez, remélem tudtam segíteni :))Györgyihttps://www.blogger.com/profile/02486776867024153343noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-5482754310582411702013-06-10T13:22:58.044+02:002013-06-10T13:22:58.044+02:00Janka, tavaly elmaradt a diós pálinka készítés, de...Janka, tavaly elmaradt a diós pálinka készítés, de idén megcsinálom.<br />Az a kérdésem, hogy 1 liter pálinkához hány darab (vagy deka) dió kell?marisz57https://www.blogger.com/profile/13621747415690644493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-26669142827756040282013-06-03T20:26:09.501+02:002013-06-03T20:26:09.501+02:00Kedves István ! Kipróbáltam dióval és dió nélkül i...Kedves István ! Kipróbáltam dióval és dió nélkül is. Az egyik adagban hagytam 2 szem diót, de az nekem túlságosan kesernyés lett, így likőrként végezte, de jobban kellett édesíteni és fűszerezni az átlagosnál. A tapasztalatom azt mondja, hogy nem szabad a diót benne hagyni, csak a fűszereket.Györgyihttps://www.blogger.com/profile/02486776867024153343noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7345106928111666087.post-65866804304025973842013-06-03T13:21:25.069+02:002013-06-03T13:21:25.069+02:00Érdeklődnék hogy miután át szurted az elözöleg b...Érdeklődnék hogy miután át szurted az elözöleg belerakot diót és csillagánizst kidobtad vagy azzal érlelted tovább?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16646497639427928984noreply@blogger.com