garnélás narancsos spagetti |
sütés, főzés, finom és kreatív ételek, receptek, ötletek a konyhában, receptgyűjtemény, egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételek, édes és sós sütemények
garnélás narancsos spagetti |
Vettem egy hatalmas, gyönyörűséges ananászt. Elég gyakran vásárlok ananászt, mert imádom. Csorgó nyállal tisztogatom, hogy végre beleharapjak egy hatalmasat, de már a színe gyanúsan halovány volt, nem baj, tisztogatom tovább, majd végre eljutottam odáig, hogy felvágjam, akkor tapasztalom, hogy keményebb mint kéne és nem is igazán leveses. A lényeg az, hogy vettem egy kemény, ízetlen és fakó ananászt, ami megpucolva is több volt mint 1 kg. Soha nem jártam még igy az ananásszal, elég jól szoktam kiválasztani. Kidobni nem akartam, gondoltam mentem amit lehet, igy gyorsan készítettem egy karamellt és a többi pedig már adta magát, igy született meg ez a desszert. Ami ebben a formában már kifejezetten finom volt😋
szirupos citromos sütemény |
Szerepel már hasonló süti itt a blogon, de átesett némi változáson. Mostanában sokszor kerül az asztalra. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul nagyon finom. Ezekben a szürke januári napokban remek döntés becsempészni a nyár üdeségét az étkezésekbe. Mondjuk én mindent imádok ami citromos 🍋
Nálam Eritrit került most bele cukor helyett és mandulatej a tej helyett.
Hozzávalók
160 g. vaj
180g. cukor (nálam Eritrit)
180g. liszt
fél csomag sütőpor
2 egész tojás
1/2 dl tej (nálam mandulatej)
2 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 csipet só
5 dkg kandírozott citrus mix
Szirup
2 citrom leve
10 dkg cukor
Elkészítés
A vajat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojásokat és reszeld bele a citromhéjat. Keverd simára. A lisztet vegyítsd el a sütőporral és sóval. A lisztes keveréket add a vajas keverékhez. Lazítsd fel fél deci tejjel és a ciromlével. Legvégül pedig mehet bele a kandírozott citrus mix. Egy elég sűrű massza lesz az eredmény. Egy koporsó formát bélelj ki sütőpapírral és öntsd bele a tésztát. Egyengesd el a tetejét és mehet az előmelegített 175 fokos sütőbe 35-40 percre. Tűpróba ajánlott.
A szirupot készítsd el úgy, hogy a citromlevet melegítsd össze a cukorral. Amikor elolvad a cukor kész is, nem kell főzni.
A sütőből kivett süteményt szurkáld meg egy szívószállal és locsold rá az összes szirupot.
Hagyd teljesen kihűlni. Melegen nem lehet szépen szeletelni, de a lehűlt sütit igen.
Ajánlott felvágás után Folpackba csomagolni, mert hajlamos a száradásra.
szirupos citromos sütemény |
dubai csokoládé |
dubai csokoládé Boldog új évet kívánok kedves olvasók! Nagyon remélem, hogy jövőre gyakrabban tudok majd jelentkezni 💗 |
diós-almás pite golyó |
zserbó tekerve |
zserbó feltekerve |
sós karamell golyók |
sós karamell golyók |
Amaretti keksz |
Elkészítés
citromos kekszek |
Egyszerűen elkészíthető, sok alapanyagot sem kíván, ráadásul még finom is. Kívül roppan, belül omlós. Gasztro-ajándéknak is kiváló.
Hozzávalók
kesudiós brownie |
Kaptam egy klassz könyvet: Ferrandi Csokoládé. Gondoltam, hogy kipróbálom az egyik legegyszerűbb receptet ebből a könyvből. Persze ez sem volt sima ügy, mivel hibás a könyvben a recept leírása, de ilyen apróság nem fog ki rajtam. Így egy kicsit változtattam is a recepten. A végeredmény egy igazán finom, pillekönnyű és tökéletes sütemény. Ropogós a teteje, belül pedig puha.
Hozzávalók
pisztáciás babka |
Hozzávalók
káposztás húsgombócok sütőben sütve |
Hirtelen ötlet volt, de bevált. Egyszerű elkészíteni, remek választás egy gyors ebédnek, vagy vacsoránk.
Hozzávalók
almás pite |
Töltött portobello gomba |