2016. július 20.

SÁRGABARACKOS POHÁRKRÉM AMARETTI KEKSSZEL

sárgabarackos pohárkrém amaretti keksszel

Kicsit elvesztem az utóbbi időben, de ez nem azt jelenti, hogy befejezem kedvenc blogom írását, csak mostanában ritkulnak a bejegyzések.
Eddig azért ritkultak, mert dobozoltam és költöztem. Most már elköltöztem, de a konyhai eszközeim még  dobozokban pihennek, ugyanis a konyhám még nem készült el. No, de egyszer majd csak minden a helyére kerül és jöhetnek a receptek is. 
Addig is egy egyszerű, könnyed pohárkrémmel jelentkezem. Isteni finom, percek alatt összedobható. Sajnos nem az én találmányom. Tavaly kóstoltam Görögországban, egy kedves ismerősöm készítette nekünk vendégvárónak. Annyira ízlett mindenkinek, hogy már akkor elhatároztam, hogy felkerül a receptgyűjteményembe.
Ica, köszönöm szépen a receptet, még mindig imádjuk :)

Hozzávalók

8-10 sárgabarack
2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1-2 evőkanál citrom
3 dl tejszín
1 habfixáló
1/2 csomag Amaretti keksz


Elkészítés

A barackokat mossuk meg, majd felezzük, szedjük ki a magokat, végül negyedeljük.
Egy kis edénybe tegyük bele, cukrozzuk és kevés citromlével ízesítsük, majd forraljuk fel.
5-6 perc főzés után, zárjuk el a lángot és hagyjuk teljesen kihűlni.
(Aki jobban szereti, ha egynemű az állaga, nyugodtan turmixolja le)
A tejszínt verjük fel keményre a habfixáló segítségével.
A lehűtött barackfőzetet óvatosan keverjük el a felvert tejszínnel.
Vegyük elő a tálaló poharakat vagy tálkákat.
Mindegyik aljába morzsoljunk 4-5 Amaretti kekszet, kanalazzuk rá a habos barackot. A tetejére megint morzsoljunk kekszet, díszítsük mentával és friss barackszeletekkel.
Jól behűtve fogyasszuk.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat