Jég mécsestartó-jéglámpás

jég mécsestartók

Amikor éppen nem főzök, akkor szeretek kreatívkodni, nem mintha a főzés nem az lenne, de léteznek más dolgok is az életemben.
Most, hogy napok óta ennyire hideg van, nekiálltam jég mécsestartókat készíteni.
Nagyon egyszerű és még pénzbe sem kerül, viszont nagyon kellemes hangulatot teremtenek a kertben, teraszon, bejáratnál....
Természetesen, csak kültéren használhatók és az időjárás enyhülése a halálukat okozza, de addig is jó móka az elkészítése.


Bármilyen konyhai tál, edény, alkalmas hozzá. Az üvegtálakat nem ajánlom, de a műanyag és fém tökéletes hozzá. Választhatunk bármilyen formát hozzá.
Miután kiválasztottad a formát, töltsd meg 1/3 részig vízzel. Tedd ki a hidegre és várd, hogy a természet végezze a dolgát. A  megfagyott víz tetejére állíts egy kisebb átmérőjű edény, ez lehet befőttesüveg, vagy műanyagpohár....
Tégy az edénybe nehezéket, kavicsokat, vagy félig töltsd vízzel, bármit tehetsz bele, ami megakadályozza az elmozdulását.
Töltsd fel vízzel és várd ki, hogy jéggé fagyjon.
Ha nagyon magas az edény, akkor több részletben növeld a jég vastagságát, mert különben nehezen fagy meg.
Színezheted a vizet ételfestékkel, tehetsz bele terméseket, szárított virágokat, örökzöld leveleket, esetleg színes, üveggyöngyöket.....bármit, ereszd szabaddá a fantáziádat.
Az elkészült jég mécsestartókat úgy tudod kiszabadítani a formákból, hogy a mosogatóban vizet engedsz rá. Nagyon gyorsan megmozdul a jégtömb és ki tudod csúsztatni a tálakból. Miután kiszabadítottad a tartókat a formákból, azonnal vidd ki a hidegre, helyez egy-egy mécsest a közepükbe és élvezd a hangulatát.
Amúgy, ha valaki nagyon türelmetlen és van hely a mélyhűtőjében, akkor fagyassza meg a fagyasztóban, úgy azért gyorsabban elkészül. 

jég mécsestartó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...