Vargányás, sonkás penne aszalt paradicsommal |
A tészták közül ez a kedvencem, megunhatatlan.Hiszen remek hozzávalókból készül, melyek magukban is csodálatosak, de így együtt egy valami zseniális.
Hozzávalók
10 dkg sonka (én prágait használtam)
10 dkg füstölt sonka (én fekete-erdeit használtam)
10-10 dkg gomba
2-3 dkg szárított vargánya
1-2 dkg szárított paradicsom
pár csík piros kaliforniai paprika
2 dl tejszín
0.5 dl száraz, fehérbor
1 cs.olasz penne
2 dkg parmezán
bazsalikom
1 csipet szerecsendió
só, bors
olíva olaj
Elkészítés
A vargányát áztassuk kb. 1 dl. forró vízbe. Lobogó, forró, sós vízben főzzük ki a pennét. Sonkát csíkozzuk, gombát szeleteljük. 1 e.k. olíván futtassuk meg a sonkát, majd adjuk hozzá a szeletelt gombát, a paprika csíkokat, a felcsíkozott szárított paradicsomot és a vargányát. 2-3 percig pirítgassuk, majd öntsük fel a tejszínnel, a vargánya áztatólevével és adjuk hozzá a fűszereket is. Nem kell túlfűszerezni, mindenből csak kicsi adjunk hozzá, nehogy elnyomjuk az alapanyagok fantasztikus zamatát. A végén öntsük bele a bort. hagyjuk még pár pillanatig a tűzön, hogy az alkohol elillanjon belőle. Én ilyenkor reszelek bele kb.2 dkg parmezánt, sűríti és ízesíti, felteszi a koronát erre a remek étekre.Teljesen változó a tejszínek minősége. Amennyiben túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá még bort, ha az ellenkezője, tegyünk még hozzá a sajtból. A lecsöpögtetett, szűz olívával átforgatott tésztát öntsük a ragura, jól keverjük össze, és parmezán forgáccsal azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése