Az én gesztenyetortám |
Légiesen könnyű,puha,nem túl édes.Aki nincs megőrülve a süteményekért az is a rabjává tud válni.Nagyon egyszerű elkészíteni, és hamar kész van.
Piskóta
4 tojás
18 dkg liszt
21 dkg cukor
4 e.k. víz
1 k.k. szódabikarbóna
Krém
50 dkg gesztenyemassza
2 dl tejszín
1 e.k.rum
4 e.k. cukor
reszelt étcsoki
zselatin
Elkészítés
4 tojást szétválasztjuk.A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral kikeverjük.A kikevert sárgájához hozzátesszük a lisztet és a szódabikarbónát, majd óvatosan összeforgatjuk a fehérjével.Sütőpapírral kibélelt kerek formába öntjük és 160 fokon készre sütjük.
A gesztenyemasszát villával összetörjük,ízesítjük cukorral,rummal étcsokival, a tejszínt kemény habbá verjük,adhatunk hozzá habfixálót,de én nem szoktam,elég a felolvasztott zselatin.Majd vegyítjük a gesztenyét és tejszínt,könnyed mozdulatokkal elkeverjük.
A piskótát kihűtjük,ketté vágjuk,jó vastagon megtöltjük a krémmel,ráhelyezzük a piskóta másik felét és az egész tortát bőséggel megkenjük.Csokoládéval megszórjuk .
Akkor finom,ha több órát állt a hűtőben,mert jól összeérnek az ízek,és hihetetlen puha és omlós lesz. Érdemes fogyasztás előtti nap elkészíteni.
Ugyanezzel a krémmel, de csokoládés tésztával. Nekem így ízlett igazán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése