2014. február 27.

KOLBÁSZOS KARFIOLLEVES

karfiolleves kolbásszal

Egyszerű, gyors és nagyon finom. A karfiolleves magyaros ízvilága nagyon ízlett mindenkinek. Érdemes kipróbálni jóféle házi kolbásszal, nem fogjátok megbánni.

Hozzávalók

1 közepes karfiol
1 nagy fej hagyma
2 szál sárgarépa
1/2 cs. zeller-zöld
2 gerezd fokhagyma
2 szem burgonya
1 csokor  petrezselyem
10 dkg házi kolbász
10 dkg nyers füstölt tarja
1 nagy doboz tejföl
1 evőkanál liszt
1 csipet füstölt paprika
1 k.k. őrölt bors
1-2 t.k. só
1 e.k. olaj


Elkészítés

A karfiolt szedjük rózsáira.
A hagymát vágjuk kis kockákra.
A répát és a burgonyát is kockázzuk fel.
A kolbászt karikázzuk, a füstölt húst kockázzuk.
A hagymát dinszteljük meg az olajon. Amikor üveges a hagyma tegyük mellé a kolbászt és a füstölt tarját.
Addig pirítsuk, amíg a kolbász zsírja megszínezi a zsiradékot.
Majd tegyük bele a zöldségeket és pár percig dinszteljük.
 Öntsük fel annyi vízzel, ami bőséggel ellepi.
Főzzük puhára, ízesítsük sóval, borssal kevés füstölt paprikával és zúzott fokhagymával.
A tejfölt keverjük ki egy kanál liszttel, majd habarjuk be vele a levest. Habarás után forraljuk még 4-5 percig, majd tegyük bele az aprított petrezselymet és zárjuk el a tüzet.
Tálaláshoz pirítottam vékonyra vágott kolbászt a tetejére, hogy valami ropogjon is.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...