Kagylótészta cukkinis pórés koktélrákkal |
Nem kell mindig a hatalmas, drága, de imádni való garnéla:) Ezekkel az apró koktélrákokkal is nagyon finom ragut tudunk készíteni, csak sokat tegyünk bele.
Nagyon egyszerű és 10 perc alatt elkészül ez a finomságos étel.
Hozzávalók
1 csomag olasz kagylótészta
30 dkg koktélrák (fagyasztott)
1/2 szál póréhagyma
1/2 zsenge cukkini
5 dkg Feketeerdei sonka
3 dl habtejszín
1/2 dl. fehérbor (száraz)
1 cs. petrezselyem
1 csipet csilipehely
1 csipet szárított oregánó
fehér bors
só
sajt a tetejére
kevés olívaolaj
Elkészítés
A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben.
Egy serpenyőbe tegyünk 1-2 kanál olívát, hevítsük fel és a rákot adagonként (egyszerre csak keveset) 1-1 percre forgassuk át benne. Szedjük tálra.
Öntsük fel fehérborral és tejszínnel. Forraljuk össze, majd dobjuk vissza a rákokat és még még 1 percig forraljuk. Borsozzuk meg és apróra vágott petrezselyemmel dúsítsuk.
Az elkészült andante tésztát forgassuk a szószba és azonnal tálaljuk.
Sajtforgáccsal, póréval, petrezselyemmel és sonkával szórjuk meg.
Ez a recept épp nekem jött......... nem tudtam mi legyen a rákokkal :)
VálaszTörlésSok sikert hozzá Juci :)
TörlésNagyon szuper:) Nekem egyébként jobban ízlenek az apró garnélák, de azért a nagyokat is megeszem:)
VálaszTörlésA rákokkal valahogy én is így vagyok, kicsi vagy nagy mindegy, csak legyen jó sok belőlük :)
TörlésNálam is várakozott egy csomag fagyasztott rák. Elkészítettem petrezselyem nélkül, és az egész családnak nagyon ízlett.
VálaszTörlésEnnek nagyon örülök :) Köszönöm Lujza a visszajelzést :)
Törlés