2014. február 12.

KAGYLÓTÉSZTA CUKKINIS PÓRÉS KOKTÉLRÁK - RAGUVAL

Kagylótészta cukkinis pórés koktélrákkal

Nem kell mindig a hatalmas, drága, de imádni való garnéla:) Ezekkel az apró koktélrákokkal is nagyon finom ragut tudunk készíteni, csak sokat tegyünk bele.
Nagyon egyszerű és 10 perc alatt elkészül ez a finomságos étel.

Hozzávalók

1 csomag olasz kagylótészta
30 dkg koktélrák (fagyasztott)
1/2 szál póréhagyma
1/2 zsenge cukkini
5 dkg Feketeerdei sonka
3 dl habtejszín
1/2 dl. fehérbor (száraz)
1 cs. petrezselyem
1 csipet csilipehely
1 csipet szárított oregánó
fehér bors
sajt a tetejére
kevés olívaolaj


Elkészítés

A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben.
Egy serpenyőbe tegyünk 1-2 kanál olívát, hevítsük fel és a rákot adagonként (egyszerre csak keveset) 1-1 percre forgassuk át benne. Szedjük tálra.


Öntsük ki a serpenyő tartalmát, megint tegyünk bele 1 kanál olívát adjuk hozzá a vékonyra karikázott pórét, a felcsíkozott füstölt sonkát és a felcsíkozott cukkinit. 1 percig süssük a forró olajban, sózzuk meg, adjunk hozzá egy csipet csilit és oregánót. 
Öntsük fel fehérborral és tejszínnel. Forraljuk össze, majd dobjuk vissza a rákokat és még még 1 percig forraljuk. Borsozzuk meg és apróra vágott petrezselyemmel dúsítsuk. 
Az elkészült andante tésztát forgassuk a szószba és azonnal tálaljuk.
Sajtforgáccsal, póréval, petrezselyemmel és sonkával szórjuk meg.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat