ropogós csilis csirkecomb karfiolpürével |
Semmi különösebb nincs ebben a receptben, csak egyszerűen finom, könnyű, laza. Nem vagyok a csirkecombok megszállottja, de így elkészítve még én is szívesen elfogyasztom.
Hozzávalók
8-10 db alsó csirkecomb
főzőlé
2 babérlevél
2-3 gerezd fokhagyma
1,5 centi gyömbér
1 t.k. csili
só
víz
kéreg
2 evőkanál keményítő
1 t.k. őrölt csili
1 k.k. só
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 k.k. citrombors
csiliszósz
karfiolpüré
1 közepes karfiol
1 t.k. só
5-6 dkg vaj
pici fehér bors
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Egy kisebb lábasba dobáltam az ízesítőket és a húst, majd puhára főztem. Én a bőrét rajtahagytam, hogy jó ropogósra süljön, de aki nem szeretné húzza le.
A lében hagyjuk kihűlni, majd szedjük papírtörlőre.
Egy tálban keverjük el a keményítőt a fűszerekkel amit még egy kis reszelt fokhagymával ízesítünk. Forgassuk meg benne a combokat.
Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat és nagy lángos süssük ropogósra minden oldalát. Hamar kérget kap, nem kell sokáig sütni, mert már megfőztük.
A karfiolt szedjük rózsáira és sós vízben főzzük puhára 2 gerezd fokhagyma társaságában.
A megfőtt karfiolt szűrjük le, adjunk hozzá vajat sót, fehér borsot és törjük össze. Keverjük krémesre. Én egy villával törtem össze, szeretem, ha maradnak benne kisebb darabkák, aki krémesebbre vágyik turmixolja le.
Csiliszósszal tálaljuk.
Nagyon guszta, fincsi lehet együtt! :) Nálunk a férjem nem igazán rajong a csirkecombért, de ezzel a karfiolos körettel biztosan le tudnám venni a lábáról és lecsúszna egy-két finom combocska is! :)
VálaszTörlésA karfiolpüré nagy kedvenc lett nálunk, simán kiváltja a krumplipürét.
TörlésMindig olyan különlegeseket alkotsz, hogy eláll a szavam és kordul a gyomrom... :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Zsuzsám, de ez most egy tényleg nagyon egyszerű és gyors kaja volt.
Törlés