2012. március 26.

RIZOTTÓ CSIRKÉVEL ÉS ZÖLDSÉGGEL.


Rizottó mindig jöhet! Ezer féle módon lehet készíteni, mindig az otthon található alapanyagok adják az ötletet. Egy a lényeg, a rizst ne főzzük szét, és jó krémes legyen az állaga. A többi a mi fantáziánkra van bízva. Én a vargányásra esküszöm, de ez is fantasztikus lett.


Hozzávalók 4 személyre


1 bögre rizs (25 dkg)
1 db. kicsontozott csirkemell
1 kisebb v.hagyma
10 dkg zöldborsó
10 dkg mexikói keverék
2 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán
5 dkg vaj
1 e.k. olíva
2 húsleves kocka
7 dl víz
bors, bazsalikom, kakukkfű, oregánó
1 dl fehér bor
2 dkg spenót


Elkészítés

Az olíván dinszteljük meg az apróra kockázott hagymát, majd tegyük hozzá a szintén felkockázott csirkét, miután kifehéredett, öntsük hozzá a rizst. Közben a leveskockákat én 7dl forró vízben feloldottam. Adjuk a fűszereket a csirkés rizs keverékhez és a zöldségeket is,  majd  az alaplevet merőkanalanként kezdjük az ételhez adagolni. 



Nem kell lefedni, csak kevergessük és adagoljuk folyamatosan. A leveskockák sósak, ezért nem sóztam.
17 perc  általában elég a rizsnek, de ellenőrizzük, nem szabad túlfőzni. A végén adjuk hozzá a bort, mikor elpárolgott vegyük le a tűzről, reszeljünk bele 2 dkg parmezánt, kanalanként keverjük el benne a vajat és a csíkokra vágott spenótot. legyen a rizsnek tartása, a rizottónk pedig krémes, szinte folyós, de ne a víztől.

Tálaláskor gazdagon reszeljünk parmezánt a tetejére.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat