2012. március 31.

SÖRTÉSZTÁS CSIRKEMELL, SPENÓTOS KRUMPLIVAL, ÉS TZATZIKIVEL TÁLALVA


Remek vasárnapi ebéd, vagy vendégváró vacsora. A spenótos krumpli kis citrommal bolondítva, kiváló köret halakhoz és tengeri herkentyűkhöz, citrom nélkül pedig pompás a sörtésztába bujtatott csirkéhez, melyet én tzatzikivel tálaltam.



Hozzávalók

Hús

1 egész csirkemell filé
15 dkg liszt
1 tojás
2 dl sör
só, bors

Spenótos krumpli

1 kg burgonya
15 dkg friss spenót
4 gerezd fokhagyma
4 dkg vaj
só, bors



Elkészítés


A burgonyát megtisztítjuk, kockázzuk és sós vízben megfőzzük. A spenótot olíva és vaj keverékén megdinszteljük, jó sok fokhagyma társaságában, megsózzuk. A   megfőtt burgonyát leszűrjük és a spenóthoz adjuk, pár perc alatt  összepirítjuk, borssal, sóval, fokhagymával ízesítjük.

A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk.

Egy keverőtálban lisztből, tojásból és a sörből sűrű masszát készítünk.(sűrűbb legyen, mint a palacsinta, de annyira ne, mint a nokedli.Adunk hozzá kevés sót és borsot.

A felcsíkozott húst kicsit megszórjuk rétesliszttel, hogy rátapadjon a massza, majd 1 villa segítségével a masszába tunkoljuk és forró olajban aranybarnára sütjük.

A tzatziki receptje olvasható az oldalamon.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...