Remek vasárnapi ebéd, vagy vendégváró vacsora. A spenótos krumpli kis citrommal bolondítva, kiváló köret halakhoz és tengeri herkentyűkhöz, citrom nélkül pedig pompás a sörtésztába bujtatott csirkéhez, melyet én tzatzikivel tálaltam.
Hozzávalók
Hús
1 egész csirkemell filé
15 dkg liszt
1 tojás
2 dl sör
só, bors
Spenótos krumpli
1 kg burgonya
15 dkg friss spenót
4 gerezd fokhagyma
4 dkg vaj
só, bors
Elkészítés
A burgonyát megtisztítjuk, kockázzuk és sós vízben megfőzzük. A spenótot olíva és vaj keverékén megdinszteljük, jó sok fokhagyma társaságában, megsózzuk. A megfőtt burgonyát leszűrjük és a spenóthoz adjuk, pár perc alatt összepirítjuk, borssal, sóval, fokhagymával ízesítjük.
A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk.
Egy keverőtálban lisztből, tojásból és a sörből sűrű masszát készítünk.(sűrűbb legyen, mint a palacsinta, de annyira ne, mint a nokedli.Adunk hozzá kevés sót és borsot.
A felcsíkozott húst kicsit megszórjuk rétesliszttel, hogy rátapadjon a massza, majd 1 villa segítségével a masszába tunkoljuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
A tzatziki receptje olvasható az oldalamon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése