szilvás kevert sütemény |
Egyszerű, gyors és nagyon finom, lehetetlen vele hibázni. A gyümölcsöket kedvünkre variálhatjuk benne, de a szilva bőven megér egy misét. Sülve isteni és nem elhanyagolható a meseszép színe sem.
Hozzávalók
4 tojás
35 dkg liszt
1,5 dl tejföl
1,5 dl étolaj
1/2 csomag sütőpor
1 t.k. vanília
15 dkg cukor
1 csipet só
60 dkg kimagozott szilva
1 t.k. fahéj
Elkészítés
A szilva háromnegyedét vágjuk gerezdekre és szórjuk meg kevés cukorral és a fahéjjal.
Hagyjuk egy kicsit állni.
A tojásokat verjük habosra a cukorral, amikor szinte már kifehéredett és majdnem háromszorosa a mennyisége, egy spatula segítségével keverjük el benne a sütőporos lisztet, olajat, tejfölt és vaníliát, no meg a csipet sót.
Legvégül keverjük a tésztához a fahéjas, cukros szilvadarabokat.
Egy közepes tepsit olajozzunk és lisztezzünk ki, majd terítsük el benne a masszát.
A maradék szilvát pedig rakosgassuk a tetejére.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra és hőlégkeveréssel süssük 35 perc alatt készre.
Persze a sütési idő minden sütőnél más és más, ezt érdemes figyelembe venni. Tűpróbával ellenőrizzük.
Az elkészült süteményt vaníliás porcukorral hintsük meg. Melegen óvatosan szeleteljük, de kihűlés után már könnyű szép szeleteket vágni belőle.
Micsoda finomság! Az olajos-tejfölös kevert tészta mindig jól sikerül, szeretem.
VálaszTörlésIgen, ez a tészta elronthatatlan és mindig szuper a végeredmény, imádom :)
TörlésÉpp most olvastam más blogon, hogy szilvával sült sütemény...Már alig várom, hogy a kertemben megérjen a szilva. Máris sütök akkor egy nagy tepsivel. Guszta és finom!
VálaszTörlésAzt hiszem, hogy nekem is ültetnem kéne egy szilvafát :) Nagyon finom sütibe!
TörlésPont ma gondoltam rá, hogy valami ilyesmi sütit kellene sütni. :) Nagyon guszta, olyan szívesen lekapnék egy szeletet a tányérodról! :)
VálaszTörlésAkkor fénypostázok pár szeletkét Neked :)
TörlésVigyázz, bököm a mostanában elfeledett monitorkanalat.... :-DD
VálaszTörlésA monitorkanál egy olyan találmány, amit képtelenség elfeledni, úgyhogy bökjed csak :)
Törlés