2014. július 29.

EGYSZERŰ SZILVÁS KEVERT SÜTEMÉNY

szilvás kevert sütemény

Egyszerű, gyors és nagyon finom, lehetetlen vele hibázni. A gyümölcsöket kedvünkre variálhatjuk benne, de a szilva bőven megér egy misét. Sülve isteni és nem elhanyagolható a meseszép színe sem.

Hozzávalók

4 tojás
35 dkg liszt
1,5 dl tejföl
1,5 dl étolaj
1/2 csomag sütőpor
1 t.k. vanília
15 dkg cukor
1 csipet só
60 dkg kimagozott szilva
1 t.k. fahéj


Elkészítés

A szilva háromnegyedét vágjuk gerezdekre és szórjuk meg kevés cukorral és a fahéjjal.
Hagyjuk egy kicsit állni. 
A tojásokat verjük habosra a cukorral, amikor szinte már kifehéredett és majdnem háromszorosa a mennyisége, egy spatula segítségével keverjük el benne a  sütőporos lisztet, olajat, tejfölt és vaníliát, no meg a csipet sót.
Legvégül keverjük a tésztához a fahéjas, cukros szilvadarabokat.
Egy közepes tepsit olajozzunk és lisztezzünk ki, majd terítsük el benne a masszát.
A maradék szilvát pedig rakosgassuk a tetejére.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra és hőlégkeveréssel süssük 35 perc alatt készre.
Persze a sütési idő minden sütőnél más és más, ezt érdemes figyelembe venni. Tűpróbával ellenőrizzük.
Az elkészült süteményt vaníliás porcukorral hintsük meg. Melegen óvatosan szeleteljük, de kihűlés után már könnyű szép szeleteket vágni belőle.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...