2014. augusztus 2.

SÁRGADINNYE FAGYI


Talán nem is fagyi, hanem inkább sorbet, mert vizes alapú. Olyan mézédes és ízes volt a dinnye, hogy nem akartam tejszínnel felhúzni, pedig az volt az eredeti terv.
Nagyon finom, frissítő nyalánkság lett a végeredmény, persze került bele lime, menta és egy jó adag Bacardi is.

Hozzávalók

1 érett sárgadinnye
cukor ízlés szerint
10 mentalevél
1 lime
1 jókora öntet Bacardi
annyi víz, hogy ellepje a dinnyét



Elkészítés

A dinnyét kockázzuk fel.
Főzzünk 2-3 dl vízből és cukorból szirupot.
Amikor elkészült a szirup, adjuk hozzá a dinnyét és vagy 6 mentalevelet és facsarjuk bele a lime levét, kevés héjat is reszelhetünk hozzá.
Főzzük 3-4 percet, majd turmixoljuk le.
A leturmixolt dinnyéhez tegyük a maradék friss mentát és hagyjuk benne, amíg kihűl.
A szobahőmérsékletre hűlt masszát öntsük fel egy nagy löket Bacardi- val, keverjük el, vegyük ki a mentaleveleket és tegyük a fagyasztóba vagy fagylaltgépbe.
A fagyasztóba tett fagyit óránként keverjük át egy botmixerrel, addig amíg eléri a megfelelő állagot.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...