2014. augusztus 8.

BANÁNOS FOLTOS SÜTEMÉNY

foltos banános sütemény

Helyet kellett csinálnom a mélyhűtőben és hevert ott 5 banán, amiket kivettem, mert kellett a hely. Kiengedett, leszedtem a héját, lecitromoztam és vártam az ihletet. Szerencsére megjött és egy nagyon finom süti kerekedett belőle.

A recept hozzávalói

5 banán
15 dkg liszt
10 dkg vaníliás cukor + 1 evőkanál
1/2 csomag sütőpor
1 tojás
1 bögre tej
1/2 citrom
1 evőkanál kakaó


A sütemény elkészítése

3 banánt engedjünk ki ( teljesen jó a friss is, csak érett legyen), húzzuk le a héját, facsarjunk rá fél citrom levét és pépesítsük egy villa segítségével. 
Adjuk hozzá a tojást, tejet és cukrot. (egy bögrével mértem ki a lisztet, amit lemértem utána és 15 dkg volt és ebben a bögrében mértem a tejet is).  Egy fakanállal keverjük el az összetevőket, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet is és a fakanállal keverjük simára.
Az elkészült tésztát vegyük ketté és az egyik feléhez adjunk egy púpos evőkanál kakaót és 1 evőkanál cukrot.
Egy kisebb koporsóformát vajjal és liszttel kenjünk ki.
A világos massza felét öntsük bele, majd kanalanként foltokban szedjük rá a kakaós tésztából is.
A maradék két banánt vágjuk 2 centis darabokra és a felével rakjuk ki a tésztát.
Borítsuk be a világos tésztával, majd megint foltozzuk a maradék sötéttel.
A tetejét rakjuk ki a maradék banánokkal, szórjuk meg kevés cukorral és 160 fokra előmelegített  sütőben hőlégkeveréssel 45 perc alatt süssük készre.
Szépen szeletelhető és minden szeletnek más és más a mintája.
Aki édesebben szereti, nyugodtan tegyen bele több cukrot.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...