kolbásszal és burgonyával sült csirkecombok |
Tudjátok, szeretek variálni. Ez is egy hirtelen ötlet szüleménye és isteni lett a végeredmény. Hatalmas csendben és nagyon gyorsan fogyott. A végén még megbarátkozom a csirkecombbal :)
Hozzávalók
6 db. alsó csirkecomb
2 szál sütni való kolbász
70 dkg parázsburgonya
20 centis darab póréhagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 érett paradicsom
2 ág friss rozmaring
2 száll friss oregánó
só
bors
1/2 k.k. kömény
1/2 k.k. chili
1 k.k. szárított oregánó
1/2 k.k. kakukkfű
3 e.k. olíva
Elkészítés
A kolbászok héját húzzuk le, dobjuk el. A masszából készítsünk kis golyókat.
A száraz fűszereket keverjük el és dörzsöljük be velük a beírdalt csirkecombokat.
A parázsburgonyát mossuk meg, a nagyobbakat vágjuk félbe, a kisebbeket hagyjuk egészben.
A pórét vágjuk vastagabb karikákra.
A paradicsomot kockázzuk fel.
Egy cserépedény aljára szórjuk a burgonyát, sózzuk, a maradék fűszerekkel hintsük meg. Tegyük rá a kolbászgolyókat és a paradicsomkockákat és a fokhagymagerezdeket. A tetejére fektessük a combokat, szórjuk meg a póréval és a fűszerekkel. Locsoljuk meg olívával, majd légmentesen fóliázzuk le.
190 fokos sütőben süssük 35 percet, majd vegyük le a fóliát és 210 fokon pirítsunk rá, ( 15 perc) közben egyszer forgassuk át az edény tartalmát, hogy mindenhol szép piros színt kapjon.
Folyadékot nem öntöttem alá, mert a paradicsom enged annyi levet, hogy szépen átpárolódjon az étel.
Pórés paradicsomsaláta került mellé.
Hozzávalók
6 db. alsó csirkecomb
2 szál sütni való kolbász
70 dkg parázsburgonya
20 centis darab póréhagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 érett paradicsom
2 ág friss rozmaring
2 száll friss oregánó
só
bors
1/2 k.k. kömény
1/2 k.k. chili
1 k.k. szárított oregánó
1/2 k.k. kakukkfű
3 e.k. olíva
Elkészítés
A kolbászok héját húzzuk le, dobjuk el. A masszából készítsünk kis golyókat.
A száraz fűszereket keverjük el és dörzsöljük be velük a beírdalt csirkecombokat.
A parázsburgonyát mossuk meg, a nagyobbakat vágjuk félbe, a kisebbeket hagyjuk egészben.
A pórét vágjuk vastagabb karikákra.
A paradicsomot kockázzuk fel.
Egy cserépedény aljára szórjuk a burgonyát, sózzuk, a maradék fűszerekkel hintsük meg. Tegyük rá a kolbászgolyókat és a paradicsomkockákat és a fokhagymagerezdeket. A tetejére fektessük a combokat, szórjuk meg a póréval és a fűszerekkel. Locsoljuk meg olívával, majd légmentesen fóliázzuk le.
190 fokos sütőben süssük 35 percet, majd vegyük le a fóliát és 210 fokon pirítsunk rá, ( 15 perc) közben egyszer forgassuk át az edény tartalmát, hogy mindenhol szép piros színt kapjon.
Folyadékot nem öntöttem alá, mert a paradicsom enged annyi levet, hogy szépen átpárolódjon az étel.
Pórés paradicsomsaláta került mellé.
Ez aztán a finomság, minden hozzávalót imádom! :))
VálaszTörlésCsodásak a fotók...
Nagyon szépen köszönöm Gabriella :)
TörlésÉn szeretem a csirkecombot, főleg ha elkészíti nekem valaki... :-DD De jó lenne egyszer a főztödből enni!
VálaszTörlésZsuzsám, bármikor szívesen megetetlek,főleg, ha kapok cserébe finom tortácskát :)
Törlés