2013. augusztus 2.

GRÍZES PITE BARACKKAL ÉS SZILVÁVAL

Grízes pite

Ezt a grízes receptet megláttam Gabriellánál és azonnal eldöntöttem, hogy elkészítem. Imádom a grízalapú édességeket, így egyértelmű volt, hogy bővítem a repertoáromat ezzel a könnyen elkészíthető sütivel. Úgy tűnik, hogy ez a recept is végig fog söpörni a blogokon, mert többeknél is látom.
Gyorsan elkészül és majdnem olyan gyorsan el is fogy :)
Az eredeti recept itt olvasható.

Hozzávalók

10 dkg gríz
10 dkg liszt
8 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
2 db tojás
7 dkg vaj
1 t.k. vaníliakivonat
2, 5 dl tejföl
szilva
sárgabarack

Grízes pite


Elkészítés

A tojásokat a cukorral és a vaníliával habosra vertem, majd a tejföllel és olvasztott vajjal is elkevertem.
A lisztet elvegyítettem a sütőporral, majd a tojásokhoz adtam a grízzel együtt.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntöttem és hagytam pár percet állni.
A tetejét sűrűn kiraktam a gyümölcsökkel, megszórtam kevés kristálycukorral és 175 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.
Még melegen megcukroztam kicsit.
Hidegen szépen szeletelhető.

Aki a nagyon édes süteményeket szereti, az növelje a cukor mennyiségét a duplájára, mert ez nem az a édes változat.

Közben elkészült az epres-citromos változata is. Itt olvasható.



16 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Kis szilvás cobbler cserealap? ;) :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jöhet Dina :))) Kevés olyan dolgot készítesz amiért nem csöpög a nyálam .)))

      Törlés
  2. Nekem is nagyon tetszik, a kétféle gyümölcs szuper benne, mindkettőt imádom:) Sajnos most nem ehetek semmi ilyesmit, de a gyerekeknek meg fogom sütni:)

    VálaszTörlés
  3. Janka, örülök, hogy ennyire ízlett Nektek is! Olyan csodás ezzel a két gyümölccsel, és olyan guszta képeket készítettél, hogy csak nyelek itt nagyokat... :P Ma nem akartam sütni semmilyen finomságot, de most úgy érzem, mégis muszáj lesz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök Gabriella, hogy tetszik a recepted az én feldolgozásomban is :)) Köszönöm szépen a receptet, nagyon szerettük :)

      Törlés
  4. Gyönyörű szeletek, a barackról szerintem már lekéstem, de szilvával még abszolút elkészíthető! :) Viszem is tovább a receptet! :)

    VálaszTörlés
  5. Szerintem csak szilvával is csodás :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jól néz ki! Szerintem őszibarackkal is finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Marisz ! Minden leveses gyümölccsel finom lehet :)

      Törlés
  7. De szép színeket ad neki a kétféle gyümölcs! Én még nem készítettem el, pedig ínyemre való:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor nosza Gerdi, irány a konyha. Még ebben a melegben is gond nélkül elkészül, hiszen minimális idő alatt megsül. Örülök, hogy előkerültél :)

      Törlés
  8. Nagyon finomra sikerült köszönet érte ma elkészítem a fagyasztott vegyes gyümölcs változattal is :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek nagyon örülök :) Köszönöm szépen a visszajelzést :)

      Törlés
  9. Szivesen :-) tetszik az oldalad :-) üdv :V.Andrea..

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...