2013. augusztus 14.

FŰSZERES CSOKOLÁDÉS BROWNIE KARAMELLIZÁLT ŐSZIBARACKKAL


Csokoládés brownie

Sütire vágytunk. Én meg nagyon nehezen szántam el magam a sütésre. Valami gyorsan és egyszerűen összedobható dolgot szerettem volna készíteni, mert" lusta hangulatomban" voltam. A browni jó választásnak bizonyult, amit azért egy kicsit megőrjítettem. Szerintem igencsak jól tettem. Az édesszájúak imádni fogják, nekem picit édes volt. A sütéssel is bebénáztam egy kicsit, mivel roppant fontos beszélgetést bonyolítottam a barátnőmmel és majdnem megfeledkeztem a sütőből való kivételről. 
Annyi tanulsága volt az esetnek, hogy fülemre szorított telefonnal ne süssek sütit, majd ne kávézgassak haláli nyugalommal még mindig fülemre szorított telefonnal, amikor brownie sül a sütőmben. Nagy tragédia nem történt, mivel oltári illatok szabadultak ki sütőből, így kb. csak 2 perccel töltött több időt ott .
Összességében  nagyon finom lett és a karamellizált barackok mellé friss barackok is kerültek, így azok remekül kiegészítették.

Csokoládés brownie

Hozzávalók

 20 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé
2 evőkanál holland kakaó
1 csipet só
18 dkg nádcukor
4 tojás
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
15 dkg dióbél
1/2 teáskanál kardamom
1 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál Cayenne bors
1 lime leve
4 evőkanál cukor
1 evőkanál víz
1/2 dl Bacardi
2 dkg vaj 
2 kemény őszibarack  


Elkészítés

A kardamom magokat egy mozsárban összetörjük.
A diót egy serpenyőben megpirítjuk, majd durvára vágjuk.
A vajat és az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd a kakaóval simára keverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fűszerekkel (fahéj, kardamom és Cayenne bors).
A tojásokat habosra verjük a cukorral.
Apránként a  tojásokhoz adagoljuk a lisztet és az olvasztott csokoládés keveréket. Ezt a műveletet ne géppel, hanem egy lapáttal végezzük.
Legvégül a durvára vágott diót is hozzáadjuk.
Kikent kilisztezett közepes tepsibe simítsuk el a masszát és 160 fokos sütőben 18-20 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha kicsit ragacsos lesz a tű a tűpróbánál.
A barackokat vágjuk gerezdekre és facsarjuk rá a lime levét.
Egy edénybe olvasszuk meg a cukrot a vízzel. Amikor szép aranybarna a színe, tegyük bele a vajat, majd a barackokat a citromos levükkel együtt. Öntsük fel a Bacardi-val. 1-2 percet forraljuk.
Az elkészült sütemény vágjuk kockákra. Minden szelet tetejére helyezzünk egy karamellizált barackot, locsoljuk meg karamellel és 1 mentalevéllel díszítsük. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat