2013. augusztus 24.

SÖRÖS KRUMPLIS KÖNTÖSBEN SÜLT CSIRKEMELL CSILIS PARADICSOMMAL


Van már hasonló étel a blogon, de mindig változtatok rajta egy kicsit, és ez most annyira finom lett, hogy meg kellett osztanom veletek.
Aki nagyon diétázik, az ne is nézze ezt a bejegyzést, mert a vastag bunda aztán tartalmaz bőséggel kalóriát, de háááááát annyira finom :)  Így viszont a húsi köré sült a köret is és csodás volt a csilis paradicsomsalátával.
Persze az idén is paradicsom dömping van nálunk, de annyira finom, hogy lehetetlenség ráunni.


Hozzávalók

1 hatalmas csirkemell
reszelt sajt a tálaláshoz

Bunda
2 közepes burgonya
1 tojás
1 dl sör
2 evőkanál keményítő
2-3 evőkanál liszt
 só
Cayenne bors

Saláta

60 dkg paradicsom (nálam rózsaszín és sárga )
1 kisebb lila hagyma
1 zöld csilipaprika
friss bazsalikom
snidling
petrezselyem
extra szűz olíva
fehér balzsamecetkrém
bors


Elkészítés

A húst szeleteljük vékonyra, majd sózzuk és enyhén borsozzuk.
A krumplit reszeljük le és tegyük egy tálba. Öntsük hozzá a sört, üssük rá a tojást, adjuk hozzá a keményítőt és a lisztet, egy kiskanál sót és Cayenne borsot. Keverjük el.
A hússzeleteket enyhén hintsük meg liszttel.
Egy serpenyőben melegítsünk olajat.
A szeleteket egy villával forgassuk meg a masszában. Gyorsan és ügyesen tegyük az olajba, nehogy lecsússzon a bunda a húsról. Amikor már a serpenyőben fekszik még egy kis masszát kenjünk rá. Süssük aranybarnára és szedjük papírtörlőre. A keményítőtől ropogni fog a bunda, a hús pedig puha és zamatos lesz a belsejében.
A paradicsomokat vágjuk nagy gerezdekre. A csilit magozzuk ki és vágjuk nagyon apró kockákra, és tegyük ezt a lila hagymával is.
A friss zöldeket bazsalikom, snidling és petrezselyem szintén aprítsuk és szórjuk a salátára. Alaposan locsoljuk meg olívával és a fehér balzsamecetkrémmel, majd borsozzuk.
Érdemes kipróbálni a fehér balzsamecetkrémet mert valami mennyei lesz általa ez a saláta.
Reszelt sajttal tálaltam.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...