Macifröccs |
Megint italt hozok. Úgy látszik ebben a melegben jobban megy az italkeverés, mint a főzés :) Sebaj, bőven elfér itt az oldalon.
Azért esett a választásom erre a a két fröccsre, mert kínálgatom az ismerőseimnek és furán néznek rám, hogy már megint mi a fenét akarok megitatni velük. Így rájöttem, hogy nem mindenkinek egyértelmű ezeknek a fröccsöknek a létezése.
Nos, ha nem ismeritek akkor érdemes megkóstolni, ha pedig igen, akkor hevesen lehet bólogatni, hogy igen, igen ezek nagyon finomak :)
Mind a két csodás nedűnek az alapja a finom borocska. A jegesmedvéé a fehér a macié pedig a rozé. Az eltett házi szörpök is remek szolgálatot tesznek az ízek fokozására.
Bevallom én nem vagyok fröccsivó, de ezekből rengeteg le tud csúszni a torkomon :)
Jegesmedve elkészítése
Jegesmedve |
1 dl száraz fehérbort öntsünk egy pohárba, adjunk hozzá 2-3 cl bodzaszörpöt, jó sok jeget és hideg szódával alaposan húzzuk fel.
Macifröccs elkészítése
1 dl vörösbort vagy rozét, 2-3 cl málnaszörpöt és jeget öntsünk fel legalább 2 dl hideg szódával.
Szigorúan hidegen fogyasztandó!
Kedves egészségetekre :)
Én sem ismertem egyiket sem... De látom, Tőled bármilyen macisat elfogadok eztán...;-DDD
VálaszTörlésHelyes Zsuzsám :) Te már nem fogsz csodálkozni, ha jegesmedvével kínálgatlak :)
TörlésNem ismertem - eddig! :) El fogom készíteni, ebben a hőségben jól lehűtve nagyon fincsi lehet! :)
VálaszTörlésPróbáld ki Hankka, tényleg fincsi :)
Törlés