2013. augusztus 29.

HAGYMALEVES


Ezer módon készülhet, mindenki esküszik a saját receptjére. Én most megmutatom nálam hogyan készült.
Nagyon finom, gyorsan elkészül és igazán jól tud esni hűvösebb estéken.

Hozzávalók

2 liter csirke alaplé
6 nagy fej vörös hagyma
1 csokor újhagyma
1 szál póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 zellerszár
3 dl tejszín
3-4 babérlevél
bors
kakukkfű
kevés szárított csili
1 e.k. keményítő
10 dkg reszelt sajt (nálam cheddar)
1 marék friss petrezselyem
1 e.k. olíva
1 e.k. vaj


Elkészítés

A hagymákat szeleteljük vékony szeletekre, az 1 zellerszárat szintén.
Kevés olíva és vaj keverékén dinszteljük meg.
Öntsük fel húsalaplével, ha nincs akkor leveskockából készítsünk.
Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát  és a fűszereket. A sóval óvatosan a húsleves miatt!
10 perc forralás után szedjük külön edénybe a sűrűjének a felét és turmixoljuk össze.
Tegyük vissza a fazékba a turmixot és újra forraljuk fel.
A tejszínt keverjük simára a keményítővel, majd óvatosan adjuk a leveshez. Hagyjuk kicsit összeforrni.
A végén még keverjünk bele egy nagy marék reszelt sajtot. Ez ízt és sűrűséget is fog adni a levesnek.
Tálaláskor kis edénykékbe tegyünk, reszelt sajtot, aprított petrezselymet és vékonyra metélt újhagymát. Mindenki kedvére pakolhat a levesére.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...