Ezer módon készülhet, mindenki esküszik a saját receptjére. Én most megmutatom nálam hogyan készült.
Nagyon finom, gyorsan elkészül és igazán jól tud esni hűvösebb estéken.
Hozzávalók
2 liter csirke alaplé
6 nagy fej vörös hagyma
1 csokor újhagyma
1 szál póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 zellerszár
1 zellerszár
3 dl tejszín
3-4 babérlevél
3-4 babérlevél
só
bors
kakukkfű
kevés szárított csili
1 e.k. keményítő
10 dkg reszelt sajt (nálam cheddar)
1 marék friss petrezselyem
1 e.k. olíva
1 e.k. vaj
Elkészítés
A hagymákat szeleteljük vékony szeletekre, az 1 zellerszárat szintén.
Kevés olíva és vaj keverékén dinszteljük meg.
Öntsük fel húsalaplével, ha nincs akkor leveskockából készítsünk.
Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát és a fűszereket. A sóval óvatosan a húsleves miatt!
10 perc forralás után szedjük külön edénybe a sűrűjének a felét és turmixoljuk össze.
Tegyük vissza a fazékba a turmixot és újra forraljuk fel.
A tejszínt keverjük simára a keményítővel, majd óvatosan adjuk a leveshez. Hagyjuk kicsit összeforrni.
A végén még keverjünk bele egy nagy marék reszelt sajtot. Ez ízt és sűrűséget is fog adni a levesnek.
Tálaláskor kis edénykékbe tegyünk, reszelt sajtot, aprított petrezselymet és vékonyra metélt újhagymát. Mindenki kedvére pakolhat a levesére.
kevés szárított csili
1 e.k. keményítő
10 dkg reszelt sajt (nálam cheddar)
1 marék friss petrezselyem
1 e.k. olíva
1 e.k. vaj
Elkészítés
A hagymákat szeleteljük vékony szeletekre, az 1 zellerszárat szintén.
Kevés olíva és vaj keverékén dinszteljük meg.
Öntsük fel húsalaplével, ha nincs akkor leveskockából készítsünk.
Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát és a fűszereket. A sóval óvatosan a húsleves miatt!
10 perc forralás után szedjük külön edénybe a sűrűjének a felét és turmixoljuk össze.
Tegyük vissza a fazékba a turmixot és újra forraljuk fel.
A tejszínt keverjük simára a keményítővel, majd óvatosan adjuk a leveshez. Hagyjuk kicsit összeforrni.
A végén még keverjünk bele egy nagy marék reszelt sajtot. Ez ízt és sűrűséget is fog adni a levesnek.
Tálaláskor kis edénykékbe tegyünk, reszelt sajtot, aprított petrezselymet és vékonyra metélt újhagymát. Mindenki kedvére pakolhat a levesére.
Nagyon guszta, milyen jól is esne most egy tányérral! :)
VálaszTörlésKöszönöm Hankka. Gyorsan fogyott.
TörlésBevallom eddig én talán egyszer főztem, pedig finom, nem is értem miért nem szoktam főzni. De mostmár van egy klassz recept, amit ki kell próbálni:) Szép hétvégét kívánok:)
VálaszTörlésÖrülök Trollanyu, hogy tetszik a recept. Én is ritkán készítem, pedig szeretjük :)
Törlés