2018. december 16.

BÖGRÉS BANÁNKENYÉR

bögrés banánkenyér

A túlérett banánok megmentésének egyik legjobb módja,  a banánkenyér elkészítése.
Pillanatok alatt összeállítható, mindenki kedvére ízesítheti és szerintem nincs ember, aki ne szeretné.

Hozzávalók

1 bögre banánpép ( nálam 45 dkg volt)
1 bögre liszt
1/2 bögre cukor
1/2 bögre étolaj
1 tojás
1 citrom
1 e.k. kakaó
1 cs. sütőpor
1 csipet só
1 t.k. fahéj
1 marék dió

porcukor a szóráshoz


Elkészítés

A banánokat tisztítsd meg, majd egy tálba téve pépesítsd egy villa segítségével. Facsard rá a citrom levét és keverd el. Add hozzá az étolajat, reszeld bele a citromhéjat és üsd bele a tojást is és kavard egyneművé.
Egy tálba tedd a lisztet, a csipet só, a sütőport, fahéjat és a cukrot. 
A száraz hozzávalókat is keverd el, majd öntsd hozzá a banános keveréket és a durvára vágott diót.
Miután egy fakanállal egyenletesen elkeverted, felezd meg a masszát.
Az egyik feléhez adj egy nagy kanál kakaót és dolgozd el benne.
Egy koporsóformát alaposan kenj ki, vagy nedves sütőpapírral bélelj ki.
A közepébe kanalazzál egy evőkanál világos masszát, majd a masszára kanalazzál egy kanál kakaós masszát. Ezt ismételgesd addig, amíg tart a tészta.
A sütőt melegítsd elő 170 fok légkeverésre és told a forró sütőbe a süteményt. 
Körülbelül 50 perc alatt elkészül, tűpróbával ellenőrizd. Amennyiben nagyon barnulna a teteje, a hőfokot vedd vissza 160 fokra a félidő letelte után.
Rácsra téve hűtsd le.

A tetejét szórd meg porcukorral. Kihűlés után szépen szeletelhető.
Puha, szaftos a végeredmény és ha marad benne egy-két nagyobb darabka banán. az direkt jót tesz neki. 

Nem kell gép az elkészítéséhez, csak egy fakanál és nem szabad  túlkeverni.


bögrés banánkenyér




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...