malac pogácsa |
Van már egy malacpogácsa a blogon, de elég rettenetes képekkel, ennek ellenére nagyon sokszor letöltöttétek már. Ez az egyik legnézettebb bejegyzés.
Most megint itt a szilveszter a nyakunkon, így eljött a malacpogácsa sütés ideje.
Újra elkészítettem és egy kicsit felturbóztam az ízeket. Került a tésztába bors, füstölt paprika és tört Cayenne bors is. Szerintem nagyon finom lett így is, érdemes kísérletezni az ízesítésével.
A formázása lépésről-lépésre megtalálható a itt a (kattints a kék szövegre) régi bejegyzésemben.
Próbáljátok ki, mindig sikere van a malacpogácsáknak. Gyerekekkel is buli elkészíteni, sőt kis papírcsíkokon kedves üzeneteket is el lehet bennük rejteni.
túrós malacpogácsa |
Hozzávalók
25 dkg tehéntúró
25 dkg liszt
25 dkg margarin
1/2 tasak sütőpor
1 e.k. só
1 k.k. bors
1 k.k. füstölt paprika
1 k.k. Cayenne bors (durvára vágott)
1 tojás a lekenéshez
56 szem egész bors
Elkészítés
A túrót törd össze, amennyire csak tudod.
Add hozzá a lisztet, sütőport, a hideg, felkockázott margarint és a fűszereket.
Alaposan morzsold szét benne a margarint és gyúrd addig, amíg összeáll a tészta.
Nem kell sokáig gyúrni.
Az összeállt tésztát tegyed fóliába és rakd a hűtőbe 1-2 órára, de az sem baj, ha egy éjszakára ott felejted.
A jól lehűlt tésztát tedd lisztezett felületre és nyújtsd ki 6-7 mm vastagra.
Szaggass köröket belőle (5-6 cm) és ugyanannyi kis kört (1 cm. ) .
Minden nagyobb kört óvatosan nyújts át a sodrófával, hogy kissé oválisak legyenek.
A tetejénél 1/3 részt vágj be hosszában.
Kend le a felvert tojással, hajts ki a füleket és kicsit nyomd a tésztához, hogy sütés közben ne engedje el a "ragasztót", a kis köröket ragaszd fel orrnak, egy ecset végével szúrj orrlyukakat rá, majd két szem borsot tégy a szemek helyére.
Az egészet kend le megint a tojással és helyezd sütőpapírral takart tepsire.
190 fokon, légkeveréssel süssed készre ,10-15 perc (sütő válogatja).
k.b. 28-30 db. pogácsa lesz ebből a mennyiségből.
Az Instagrammon is megtaláltok :)
Kattints a linkre.
El lehet készíteni bármilyen pogácsarecept alapján, viszont érdemes ezt a túrós, vagy juhtúrós változatot választani, mert így nem lesz száraz a végeredmény.
Kattints a linkre.
El lehet készíteni bármilyen pogácsarecept alapján, viszont érdemes ezt a túrós, vagy juhtúrós változatot választani, mert így nem lesz száraz a végeredmény.
túrós, pikáns malac pogácsa |
szilveszteri malac pogácsa |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése