majonézes reteksaláta |
Mindig van valami amire rákattanok, most ez a majonézes reteksaláta lett a fejlövésem.
Hogy miért?? Mert finom, mert hihetetlenül egészséges, valódi vitaminbomba, mert köretnek és salátának egyaránt tökéletes, mert az ízesítését kedvedre variálhatod, mert a hűtőben tárolva még finomabb lesz és mert pár perc alatt összedobható, na még olcsó is.
Hozzávalók
2 nagyobb fekete retek
1,5 t.k. só
öntet
3 dl tejföl
1/2 dl majonéz
1 t.k. dijoni mustár
frissen őrölt fekete bors
1 t.k. édesítő
1 csipet őrölt chili
pár szál snidling
Elkészítés
A retket reszeld le egy káposztareszelőn ( én egy nokedliszaggatón szoktam 😛).
Sózd le és hagyd állni fél órát.
Közben készítsd el az öntetet. A tejfölt keverd ki a majonézzel és a dijoni mustárral. Ízesítsd cukorral vagy édesítővel, frissen őrölt borssal, egy kevéske őrölt chili-vel és apróra vágott snidlinggel. Egy kicsit édeskés legyen a szósz, mint savanykás.
A besózott retek levét facsard ki.
A kifacsart retket keverd el a szószban.
Fóliázd le és hagyd a hűtőben összeérni az ízeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése