2016. december 6.

ALMÁS- FAHÉJAS BÖGRÉS SÜTEMÉNY KARAMELLSZÓSSZAL

almás-fahéjas bögrés sütemény karamellszósszal

Ügy látszik, hogy minél egyszerűbb valami annál nagyobb a sikere. Ezt a sütit 3 nap alatt háromszor készítettem el és minden alkalommal gyorsan el is fogyott.


A mérőedény a 3,3 decis joghurtos doboz volt.

Hozzávalók

1 bögre joghurt
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre reszelt alma
1/3 bögre étolaj
1 tojás
1 t.k.( púpos) fahéj 
1 csomag sütőpor
1/2 citrom 
1 csipet só

szósz

2 evőkanál cukor
1 dl víz
1 k.k. keményítő


Elkészítés

Az almát reszeld le káposztareszelőn, majd facsard rá a citrom levét.
Egy tálba tégy 1 bögre lisztet, amit keverj el a sütőporral, a fahéjjal és a bögre cukorral, no meg a csipetnyi sóval.
A joghurtot keverd el a tojással, borítsd a lisztes keverékhez, add hozzá az olajat és a kifacsart almát és egy fakanállal keverd el. Nem kell nagyon kikeverni, mert az nem tesz jót a tésztának.
Az alma lereszelve legyen 1 bögrényi, ne kifacsarva.
A citrom héját is nyugodtan reszeld a tésztához.
Egy tepsit 20 X 30-as, vagy egy koszorú formát tölts meg a masszával (ha tepsiben készül, akkor sütőpapírral béleld ki) és 170 fokon légkeveréssel süsd készre, ez olyan 25-30 perc, tűpróba.
A két kanál cukrot karamellízáld meg. A vizet keverd el a keményítővel.
Amikor szép barna színt kapott a karamell, akkor öntsd fel a keményítős vízzel és forrald ki egy kicsit, csak addig, amíg kissé sűrűsödik. 
Az elkészült süti tetejét locsold meg a szósszal.
A karamellszószt nem érdemes kihagyni, mert nagyon sokat dob a sütin. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...