2016. december 14.

CITROMOS SAJTTORTA POHÁRKRÉM ROPOGÓS KEKSSZEL

citromos-sáfrányos sajttorta pohárkrém

Megint sikerült egy új kedvencet alkotnom. Hihetetlenül egyszerű elkészíteni és valami eszméletlen finom. Könnyű, krémes, savanykás és ropogós......, lehetetlenség abbahagyni. Szép is, elegáns is, szerintem tökéletes levezetése egy ünnepi traktának is.
Nem tudtam eldönteni, hogy mibe tálaljam, ezért a kétféle pohár, aztán mire elkészültem vele, akkor jutott eszembe, hogy kis befőttes üvegekben is jól mutatna, de ez majd legközelebb.


Hozzávalók

40 dkg sajtkrém
2,25 dl habtejszín
6-7 szál sáfrány
2 citrom
3 lapzselatin
3 evőkanál cukor
2 evőkanál víz
1 csomag habfixáló
6 dkg Amaretti keksz
6-8 dkg csokis piskóta
pár szem gránátalma
kevés kandírozott citrom

Elkészítés

A citromok levét facsard egy pici lábasba, adjál hozzá cukrot és reszeld bele az egyik citrom héját. Melegítsd addig, hogy a cukor felolvadjon. Közben a zselatint áztasd kevés hideg vízbe, a sáfrányt pedig 1-2 evőkanál meleg vízbe.
A szoba hőmérsékletű krémsajtot keverd simára.
Add a beáztatott zselatint a citromléhez, keverd el, majd hagyd hűlni.
A sáfrányos víz felét keverd a krémsajthoz, majd a lehűlt citromlevet is. Kóstold meg, ha kell adjál még hozzá cukrot. 
A tejszínt verd keményre a habfixálóval és óvatosan keverd el a krémsajttal.
A piskótát morzsold el, a poharak aljára tegyél belőle, majd az Amaretti kekszekből is roppants szét az ujjaiddal és tegyél a piskóta morzsalékra. Kanalazzál krémet rá, majd megint piskóta és Amaretti keksz, és krém.
A krém tetejére megint morzsolj ropogós Amaretti kekszet, tégy rá pár szem gránátalmát és szórd meg kandírozott citrommal. A maradék sáfránylevet pedig locsold a tetejére.
Talán a citrom miatt van, hogy a krém nem vette át ezt a gyönyörű aranyló sárga színt, ezért koronáztam meg vele a tetejét.
Hűtőben érleld 1-2 órát, majd fogyaszd jó ízűen ezt a frissítő finomságot. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat