2013. március 17.

ARCOS TÚRÓS PITE PINK GRAPEFRUITTAL (SAD 14)


Linyah a Konyhalál című blog szerzője a SAD 14. fordulójának háziasszonya. Feladatul azt tűzte ki nekünk, hogy csak olyan sütit készíthetünk, aminek arca van.  Nos, ennek a túrós pitének szép nagy arca lett:)) Ma volt időm, ezért gyorsan elkészítettem. Nem ez lett a legcsinosabb süteményem, de a legarcosabb, az biztos.
A pihe puha almás pite tésztáját készítettem el alapnak, csak kisebb adagot, ami egy 24 cm átmérőjű formához elég. A töltelék nem a megszokott túrós, mert egy merész húzással pink grapefruitot adtam hozzá. A lánynak és nekem is ízlett.

Hozzávalók

30 dkg liszt
15 dkg vaj
1 dkg élesztő
2 ek cukor
1 dl tej
1 egész tojás
1 citrom reszelt héja
1 csipet só


70 dkg túró
1 kk vaníliakivonat
cukor ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
1 mandarin reszelt héja
1 egész tojás
1-2 evőkanál tejföl

1 pink grapefruit
kevés cukorszirup



Elkészítés

A lisztet morzsoljuk el a vajjal. Az élesztőt futtassuk fel a cukros tejben, majd gyúrjuk össze a hozzávalókat. Amikor szép rugalmas a tészta, akkor fél órát pihentessük..
A grapefruitot nagyon alaposan tisztítsunk meg minden hártyától és fehértől, vágjuk nagy kockákra.
A túrót a tejföllel és tojással keverjük krémesre, majd adjuk hozzá az ízesítőket.
A tésztát felezzük el, és nyújtsuk kör alakúra. Tegyük a kikent forma aljára. Simítsuk rá a túró felét. A grapefruit gerezdeket és megforgattam búzadarába, hogy ne áztassák el a túrót. Ez a része lehet, hogy elhagyható.
A gyümölcsöket pakoljuk a túróra, majd borítsuk be a maradék túróval.
A tészta másik felét is nyújtsuk ki és helyezzük a tetejére.
Ha akarjuk dekoráljuk a maradék tésztával, vagy csak kenjük le cukorsziruppal, szurkáljuk meg villával és előmelegített 170 fokos sütőben 40 perc alatt süssük készre. Én 20 perc után letakartam, hogy a kidomborodó részek ne égjenek meg.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...