2013. március 3.

TOJÁSOS LECSÓ KOLBÁSSZAL


Annyira csodás az idő, hogy nem bírtam magammal:) Vásároltam szépséges paprikákat és zamatos paradicsomokat és összedobtam az idei első lecsónkat. Igaz, ezek még nem szabadföldi zöldségek és nem is bográcsban készült, de tökéletes volt a nyárhírnökének. Ha nyár, akkor lecsó:) így megyen ez nálunk. Ebben a napsütésben nem lehetett kihagyni!

Hozzávalók

1 kg paprika
4-5 szép érett paradicsom
1-2 hegyes erős
2 hatalmas vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 szál házi parasztkolbász
3 tojás
pirospaprika
bors
pici majoránna


Elkészítés

A hagymát tisztítsuk és kockázzuk fel. A paprikát és a kolbászt karikázzuk és a paradicsomokat is vágjuk kis kockákra.
Egy nagy lábasban süssük zsírjára a kolbászt. Amikor kiengedte a zsírt, tegyük rá a hagymát és süssük üvegesre, majd adjuk hozzá a paprikát és paradicsomot. Só, bors, pirospaprika menjen rá bőséggel, majd fedjük le és hagyjuk puhulni. Nem szabad túlzottan sokáig főzni, mert akkor leválik a paprika héja és az nem jó. Akkor fincsi, ha van mit harapni.
Amikor a villát simán átszúrjuk a paprikadarabon, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát és üssünk rá 3 tojást és alaposan keverjük el. Kóstoljuk, ha kell még sózzuk. 
Aki szereti tegyen hozzá szalonnát, az nagyon jó ízt ad, de nekem most bőven elég volt a kolbász.
Volt hozzá friss, meleg kenyér. Kell ennél jobb?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat