2013. március 4.

KÓKUSZOS RIZS RIBIZLIVEL ÉS KÓKUSZ KARAMELLEL


Gyors, egyszerű és nagyon finom. Tökéletes édesség, amikor nincs kedve az embernek sütögetni, viszont ölni tudna valami finomságért. Ez történt most nálam. Szétnéztem itthon a kincseskamrában és ráakadtam 1 csomag kókuszreszelékre. Rengeteg blogon írtak mostanság a tejberizsről, amit természetesen megkívántam és innen pedig egyenes út vezetett ehhez a finomsághoz.

Hozzávalók

10 dkg kókuszreszelék
1 csésze rizs
4-5 evőkanál cukor
1/2 csomag vaníliapuding
tej
víz
2 dl habtejszín
coconut caramel (öntet)
1 marék fagyasztott ribizli


Elkészítés

A kókuszreszeléket tegyük egy lábasba. és öntsük fel  fél liter vízzel. Tegyük a tűzre, adjuk hozzá a rizst és főzzük lassú tűzön. Édesítsük ízlésünknek megfelelően és pótoljuk az elfőzött folyadékot. Az utolsó percekben kevés tejjel öntsük fel és főzzük teljesen puhára. 
Hagyjuk kihűlni.
A tejszínből verjünk kemény habot és óvatosan keverjük a rizshez.
A pudingból készítsünk egy híg öntetet. 
A rizst, karamellt, és öntete rétegezzük egy kehelybe. A tetejét alaposan locsoljuk meg az öntetekkel és szórjuk meg ribizlivel.
Ez a kókusz karamell ázsiai boltokban kapható, nagyon sötét, szinte fekete a színe. Nem nagyon édes, viszont nagyon kókuszos.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat